VIDEO: Leteći automobil uspješno prošao demonstraciju

Autor: Poslovni.hr , 15. kolovoz 2019. u 07:11
Foto: Reuters

Napravljeno od strane NEC Corp., vozilo je u osnovi velika bespilotna letjelica sa četiri propelera sposobna za prijevoz ljudi.

Japanski proizvođač elektronike pokazao je vozilo kako leti bez putnika u predgrađu Tokija, prenosi Bloomberg. 

Demonstracija je otkrila veliku ambiciju: japanska vlada želi da država postane lider u letećim automobilima nakon što je propustila napredak u tehnologiji kao što su električni automobili. 

Tehnološki plan zemlje predviđa isporuku robe letećim automobilima oko 2023. godine i dozvolu da se ljudi voze letećim automobilima u gradovima do 2030-ih.

"Japan je gusto naseljena zemlja, a to znači da bi leteći automobili mogli u velikoj mjeri ublažiti teret cestovnog prometa", rekao je Kouji Okada, voditelj projekta u NEC-u. "Postavljamo se kao pokretač mobilnosti zraka, pružamo podatke o lokaciji i gradimo komunikacijsku infrastrukturu za leteće automobile.", naveo je.

Ulagači u zemlji osnovali su specijalizirani fond, poznat kao Drone Fund, posvećen ulaganju u autonomne zrakoplove općenito i posebno leteće automobile.

Iako je demonstracija među prvima od strane velike japanske korporacije, NEC planira masovno proizvesti leteći automobil, kaže Okada. 

Komentirajte prvi

New Report

Close