Umag će 22. travnja postati ‘baza’ robotike

Autor: Objava za medije , 09. travanj 2013. u 12:49
Dubravka Salopek

Umag će, od 22. do 26. travnja postati „baza“ robotike, automatizacije i najnovijih informacijskih tehnologija, kao i mjesto susreta sa sadašnjim i budućim poslovnim partnerima.

Ovogodišnja će Microsoftova WinDays konferencija okupiti više od 1500 sudionika i ugostiti 127 vodećih domaćih i inozemnih stručnjaka, u razmjeni znanja i iskustava, ključnih IT trendova i gospodarskih tema koje omogućavaju konkurentnije poslovanje, moglo se čuti na današnjoj najavi te vodeće poslovno-tehnološke konferencije u regiji. Umag će, od 22. do 26. travnja postati „baza“ robotike, automatizacije i najnovijih informacijskih tehnologija, kao i mjesto susreta sa sadašnjim i budućim poslovnim partnerima. Microsoftova konferencija WinDays13 održava se pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske, Ive Josipovića.

Prva će četiri dana konferencije biti tradicionalno rezervirana za WinDays Technology, s fokusom na aktualnosti i najnovije Microsoftove proizvode koji tvrtkama i pojedincima omogućavaju veću produktivnost i konkurentnost. Desetak novih predavača, posebna serija predavanja koja će svima omogućiti osvježavanje ili stjecanje temeljnih znanja, tek su neki od detalja tehnološkog smjera konferencije. WinDays tim već je istaknuo predavanja nezavisne stručnjakinje za sigurnost, Paule Januszkiewicz i Hrvoja Benka, Hrvata zaposlenog u Microsoftovom odjelu za istraživanje i razvoj.

– Izuzetno zanimanje predavača, domaćih i inozemnih stručnjaka te odličan odaziv sudionika potvrđuju da ovogodišnji WinDaysi imaju sve pretpostavke da budu najjača konferencija do sada. Naravno, to nam je bila polazna točka i cilj u pripremi jer Microsoft uvijek svojim projektima, odnosno sa zaposlenicima, partnerima i korisnicima koji stoje iza njih, želi potaknuti pozitivne promjene u društvu u kojem posluje. Presjekom Microsoftovih rješenja i tehnologija i povezivanjem akademske, poslovne i tehnološke zajednice, na konferenciji želimo postaviti čvrst temelj za stvaranje novih rješenja odnosno proizvoda, usluga i procesa visoke dodane vrijednosti, koji će ubrzati rast domaćeg gospodarstva i postaviti Hrvatsku u što bolji položaj s obzirom na ulazak u zajednicu europskih država – naglasila je Dubravka Salopek, direktorica konferencije Microsoft WinDays13.

Poslovna konferencija, WinDays Business, održat će se 25. i 26. travnja te će biti prilika za razmjenu znanja i iskustava s najuglednijim znanstvenicima svjetskih sveučilišta i instituta. Jedan od njih je Stephane Garelli s International Institute for Management Development i vođa tima koji stvara Godišnjak svjetske konkurentnosti, pa ćemo doznati zašto je Hrvatska 57. od 59 zemalja na listi Godišnjaka i što moramo učiniti da napredujemo na listi, koju koristi i hrvatsko Nacionalno vijeće za konkurentnost. Najvažniji dan ovogodišnje WinDays konferencije je petak, kada će se razmotriti i predložiti temeljni strateški okvir za napredak Hrvatske, a rezultati tih zaključaka će se pratiti na daljnjim Microsoftovim konferencijama i događanjima. Vodećim znanstvenicima i predavačima pridružit će se i svjetski stručnjaci, profesorica Silvija Gradečak s Massachusetts Institute of Technology, profesor Tamim Asfour s Karlsruhe Institute of Technology te profesor Ivan Đikić s Medicinskog fakulteta Sveučilišta Goethe u Frankfurtu.

– Microsoft je posvećen razvoju inovativnosti i podizanju hrvatske konkurentnosti, kroz fokus na jačanje obrazovanja, informatičke pismenosti i unaprjeđenje ključnih radnih vještina, potrebnih za uspjeh Hrvatske u 21. stoljeću. Od osnutka tvrtke prije 16 godina, sudjelujemo u transformaciji načina na koji učimo, radimo, zabavljamo se i komuniciramo. Dio našega zaloga je svakako i konferencija WinDays koja je oduvijek bila  mjesto susreta s najnovijim tehnologijama, rješenjima, ali i sadašnjim i budućim partnerima. Hrvatska nepobitno ima potencijal, a da bismo ga ostvarili, potrebno je provesti niz transformacija a sve u cilju otvaranja novih radnih mjesta koja će omogućiti podizanje životnog standarda svih građana. Izuzetno me raduje što ćemo ove godine u Umagu vidjeti pet najboljih timova mladih ljudi, u sklopu finala Akademije za mlade softverske tvrtke, koji će svoje „startup“ projekte braniti pred žirijem. Ove je godine na Akademiji sudjelovalo više od 600 studenata i mladih poduzetnika, što nas ohrabruje da s tom inicijativom, kao i mnogim drugima, nastavimo dalje. Primjeri su već potvrdili da mladi u Hrvatskoj mogu rješavati globalne probleme, ali moramo stvoriti prilike da ostanu ovdje i izvoze svoj rad te da zajedno izgradimo bolju i konkurentniju Hrvatsku – zaključio je Ivan Vidaković, direktor Microsofta Hrvatska.

Ovom su prilikom predstavljene i Microsoftove WinDays13 aplikacije, za računala pokretana Windows 8 te pametne telefone pokretane Windows Phone 8 operativnim sustavom. Aplikacije je izradila partnerska tvrtka Dizzy.hr, na čelu s Domagojem Pavlešićem, tvrtka zaslužna za prošlogodišnju mobilnu inačicu aplikacije, namijenjenu Windows Phone 7 uređajima. Svi zainteresirani mogu aplikacije preuzeti besplatno, Windows trgovini odnosno Windows Phone trgovini.

Prijave za ovogodišnje WinDayse i dalje su otvorene, a kotizacija za oba smjera konferencije iznosi 6857,50 kuna. Za Technology je cijena 5031,25 kuna, a za Business 2587,50 kuna. Sve su cijene izražene s PDV-om.

Više informacija o Microsoft WinDays13 konferenciji te obrazac za prijavu sudionika dostupni su na stranicama http://www.windays.hr/, a raspored predavanja i radionica dostupan je na http://www.windays.hr/raspored/. Korisnici društvenih mreža vijesti mogu pratiti na Facebooku i Twitteru, http://www.facebook.com/MicrosoftWinDays odnosno http://www.twitter.com/WinDays.

Komentirajte prvi

New Report

Close