‘Ujedinjujemo najbolje gamere zemlje i regije’

Autor: Lucija Špiljak , 10. listopad 2021. u 22:01
Hall of Game powered by A1 prilagođen organizaciji natjecanja uz profesionalni esport stage, streaming hub i privatnu sobu, Foto: PD

A1 u najveći gaming centar u RH, u Z centru Zagreb, uložio oko milijun eura, u čemu su uz A1 sudjelovali i njihovi partneri, sponzori i ulagači.

Najveći gaming centar u Hrvatskoj – Hall of Game powered by A1 – službeno je otvoren u petak u novom trgovačkom Z centru u zapadnom dijelu Zagreba. Riječ je o kompleksu od 900 četvornih metara koji je opremljen najjačim računalima, igraćim konzolama, simulatorima, VR (virtualna stvarnost) i mobile gamingom, uz A1 gigabitnu optičku i 5G mrežu. Usto je prilagođen organizaciji natjecanja uz profesionalni esport stage, streaming hub i privatnu sobu za online natjecanja ili manje bootcampove.

Na cijeli je projekt dosad utrošeno oko milijun eura, u čemu su uz A1 sudjelovali i njihovi partneri, sponzori i ulagači, a sve kako bi se ostvarila vizija centra za gaming u Hrvatskoj, ali i šire. Od početka su željeli biti više od kvartovske igraonice, kaže Marko Matijević, osnivač i direktor Hall of Game powered by A1.

Novi strateški smjer

“Osigurali smo prostor u kojem ćemo ujediniti najbolje gamere i svima dati priliku da dožive kako se osjećaju esportaši. Bit će to dom mnogih esport turnira poput A1 Adria Lige, mjesto treninga, gaming događaja, proslava i vrhunske zabave”, istaknuo je Matijević.

Nakon što su pet godina podržavali gaming zajednicu i esport natjecanja, ovim partnerstvom A1 Hrvatska potvrdila je svoj novi strateški smjer. Još su 2017. pokrenuli najveće regionalno esport natjecanje u četiri igre (trenutačno: CS:GO, League of Legends, Brawl Stars i FIFA) u kojima se za titulu i novčane nagrade natječu najbolji timovi iz Hrvatske, Srbije, Sjeverne Makedonije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova i Albanije. Finala svih dosadašnjih sezona održala su se u sklopu gaming događanja različitih formata u organizaciji Reboota.

Upravo se Reboot Online Games Week powered by A1 vraća u trećem i najvećem izdanju od 17. do 21. studenog. Završnica 8. sezone A1 Adria Lige bit će  vrhunac najvećeg online gaming događanja u regiji.

Nikad dinamičnije razdoblje

“Iz tri tematski fokusirana profesionalna livestream studija ponovno donosimo više od stotinu sati interaktivnog i atraktivnog gaming sadržaja s naglaskom na igre najnovije generacije. Osim praćenja velikog finala A1 Adria Lige, osigurat ćemo druženje s najpoznatijim regionalnim gaming influencerima, puno nagradnih natječaja te pregled novosti iz svijeta hardvera i gaming industrije koja prolazi nikad dinamičnije i uspješnije razdoblje”, poručio je Damir Đurović, direktor Reboota.

Između proljetnog izdanja Reboot Online Games Weeka, ali i dviju sezona A1 Adria Lige, održalo se premijerno izdanje novog paneuropskog esport turnira Clash of Leagues.

Ovo natjecanje, u organizaciji A1 Grupe, u Salzburgu je okupilo najbolje timove u mobilnoj igri Brawl Stars, uključujući pobjednike A1 Adria Lige – ekipu Noble Elite.

Njihov član i jedan od najboljih Brawlera s ovih prostora, Luka “Lavvek” Črneli, prenio je dojmove svojih timskih kolega oko ulaska među četiri najbolja u srednjoj i istočnoj Europi, ali i naglasio prednosti velikih brzina i niske latencije koje donosi 5G mreža mobilnim gamerima poput njega.

Komentirajte prvi

New Report

Close