U Novskoj će i u špici sezone raditi videoigre, kreće i ljetni kamp

Autor: Josipa Ban , 22. lipanj 2022. u 09:45
Djeca će se upoznati sa vrhunskom tehnologijom PISMO-a, kaže Ivana Matanović/PD

Tijekom praznika program za učenike viših razreda.

Zanimljiv svijet izrade videoigara ove će ljeto moći upoznati i osnovnoškolci i to zahvaljujući Poduzetničkom inkubatoru Pismo i njihovom ljetnom gaming kampu za djecu.

Naime, u dva termina tijekom ljetnih praznika učenici viših razreda osnovnih škola moći će kroz sedam dana boravka u kampu naučiti izraditi vlastitu videoigru.

“Svjesni smo činjenice da djeca većinu vremena tijekom ljetnih praznika provedu pred računalom igrajući videoigre i zato smo odlučili organizirati kamp i omogućiti im da vrijeme pred ekranom provedu učeći proizvesti videoigre”, poručuju organizatori – inkubator Pismo i Sisačko-moslavačka županija, gdje je isti i smješten.

Dva termina
Najmlađi će nova tehnološka znanja moći usvajati kroz dva termina, od 3. do 7 srpnja, te 21. do 28. kolovoza.

Također, osnovnoškolcima koji se odluče na aktivno, obrazovanju posvećeno ljetovanje dan će biti ispunjen raznim aktivnostima.

200

odraslih educiralo se dosad u gaming inkubatoru PISMO

“Upoznat će se s vrhunskom tehnologijom inkubatora PISMO, u Inkubatoru društvenih inovacija naučit će snimati, montirati i streamati sadržaje, na stem radionicama učit će o microbitu i robotici.

Programirat će i prirodu, ali bez računala i mobitela u izviđačkom kampu Dupin, a ostavljeno je vrijeme i za cjelodnevni izlet u Park prirode Lonjsko polje.”, najavljuje Ivana Matanović iz novljanskog inkubatora.

Od najranije dobi
Ivan Celjak, sisačko-moslavački župan, istaknuo je da gaming industrija donosi gospodarski napredak cijelom društvu. “Zato nas veseli brojka od 28 posto više novootvorenih poduzeća u našoj županiji u 2021.

Dio od tih 319 novootvorenih tvrtki su one koje se bave gamingom i upravo zbog toga je važno educirati djecu od najranije dobi. Drago nam je da uz više od 200 odraslih koji su se obrazovali u Pismu, sada priliku za učenje imaju i mali game developeri”, ističe Celjak.

Komentirajte prvi

New Report

Close