U 2. kvartalu Tele2 utržio 270 mil. kuna

Autor: Bernard Ivezić , 21. srpanj 2015. u 22:00
Malin Holmberg, predsjednica Uprave Tele2/ D. Puklavec/PIXSELL

Tele2 Hrvatska sad ima 818 tisuća korisnika.

Švedski Tele2 objavio je da je u Hrvatskoj u drugom tromjesečju imao pad prihoda od dva posto, na 269,5 milijuna kuna (333 milijuna švedskih kruna), uz zadržavanje operativne dobiti na razini od 27,5 milijuna kuna (34 milijuna švedskih kruna).

No, kad se izuzmu tečajne razlike, Tele2 Hrvatska povećao je prihod 1,21 posto na kvartalnoj razini i 1,27 posto na polugodišnjoj razini. Kad se ne računaju tečajne razlike, Tele2 Hrvatska ostvario je i blagi rast operativne dobiti na tromjesečnoj razini. No, zbog relativno slabog prvog tromjesečja kompanija je polugodište potpisala s nižom operativnom dobiti nego lani od 44,5 milijuna kuna. Iako je Tele2 u drugom tromjesečju krenuo u veliko ulaganje u modernizaciju mreže, to nije utjecalo značajnije na rast broja korisnika.

Kompanija je objavila da su joj kapitalna ulaganja u prvoj polovici godine skočila za tri puta, na 84,9 milijuna kuna. U drugom tromjesečju Tele2 je u modernizaciju svoje mreže na Huaweijevu tehnologiju na jadranskoj obali uložio 65,5 milijuna kuna (81 milijun švedskih kruna). U posljednja tri mjeseca, djelom i kao rezultat investicija, Tele2 je povećao broj korisnika za 19 tisuća. No, taj je rezultat daleko slabiji od lanjskih 45 tisuća novih korisnika u istom razdoblju.

Unatoč kvartalnom porastu broja korisnika, treći mobilni operater i dalje ima za 5000 korisnika manji priljev novih korisnika nego što ih je imao u prvoj polovici 2014. godine. No, ne samo da još nije dosegnuo lanjske stope prirasta broja korisnika, nego nije dosegnuo ni lanjski ukupni broj korisnika. Na kraju prvih šest mjeseci prošle godine Tele2 Hrvatska je imao 844 tisuće korisnika, a sad ih ima 818 tisuća. Dio razloga, tumači švedska matica, u strukturnom je poremećaju na prepaid tržištu i u promjeni politike. Tele2 se fokusirao na korisnike koji manje mijenjaju operatere.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Utrziti ≠ Uprihoditi

New Report

Close