Tvrtka Stratus iz Nove Gradiške nudi alat za promociju turističkih destinacija i poslovnih objekata

Autor: Marta Duić , 21. kolovoz 2016. u 22:00
Aquae Vivae iz Krap. toplica, jedan od klijenata , Foto: PD

U Hrvatskoj ‘prošetali’ kroz 150 objekata, žure u regiju…

Novogradiška tvrtka Stratus već više od godinu uspješno širi ideju virtualnih šetnji interijerima poslovnih objekata.

Kako kaže Dario Konjić, vlasnik tvrtke, osluškujući tržište odlučio se za Google Business View, točnije jedinstvenu promociju turističkih destinacija i poslovnih objekata.

Ideja je vrlo slična Google Street Viewu: riječ je o virtualnoj šetnji putem koje se može vidjeti i doživjeti poslovni prostor ili destinacija preko Google tražilice, Google karte i Google plus društvene mreže.
˝Google Business View omogućava potencijalnim posjetiteljima da se ‘prošetaju’ kroz prostor, destinaciju i prije nego što je posjete. Naši fotografi objavljuju te panorame na Google maps, a fotografije se rade u 360 stupnjeva i objekti se spajaju sa Google Street Viewom˝, objašnjava Dario Konjić.

U Stratusu su trenutačno dva Googleova certificirana fotografa, jedan informatičar i tri prodajna predstavnika. Konjić ističe kako od njihovih usluga profitiraju svi, od turističkih destinacija do tvrtki. Usto, napominje, hosting na Googleu je besplatan.

Istraživanja pokazuju, napominje, kako uz Google Business View postoje dva puta veće šanse da se zainteresiraju potencijali klijenti i posjetitelji. U Hrvatskoj su omogućili ˝šetnju˝ kroz 150 objekata, a prvi je bio Aquae Vivae iz Krapinskih toplica. Dosad su izradili 3D virtualne šetnje u više od 500 poslovnih objekata u Češkoj, Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori, Albaniji, Makedoniji i Bosni i Hercegovini, gdje su samo u

Sarajevu napravili 50-ak virtualnih šetnji .
˝Uskoro ćemo znati hoće li se Sarajevo pridružiti projektu za glavne turističke destinacije grada.

Cilj nam je projekt podići na više distance u Hrvatskoj ,što će utjecati i na našu turističku promociju˝, otkriva Dario Konjić.

Komentirajte prvi

New Report

Close