Tinder uveo promjene, korisnici imaju niz novih opcija

Autor: Poslovni.hr , 13. veljača 2023. u 13:06
Foto: Unsplash

Otkako je prvi put uvedena ova opcija prijave uznemiravanja, kompanija kaže da je zabilježeno 46% više prijava poruka koje su sadržale neprimjeren rječnik.

U okviru borbe za sigurnije okruženje i želje da korisnici lakše prepoznaju što je, a što nije u redu u online svijetu, Tinder je uveo inkognito mode i još nekoliko sigurnosnih mjera.

Novi inkognito mod znači da se korisnici od sada mogu pojaviti u nečijim preporukama samo ako su prije toga označili da im se neko sviđa, što znači da njihov profil nije sasvim skriven, ali da imaju veću kontrolu nad njim.

Osim toga, korisnici sada mogu blokirati naloge koji im se pojavljuju kao preporuke, a što može pomoći u izbjegavanju bivšeg dečka ili djevojke, kao i članova obitelji, piše Engadget, a prenosi City magazine.

Uvedeno je i prijavljivanje dugim pritiskanjem, što znači da, ako vam stigne napadna ili neugodna poruka, dugim držanjem ekrana možete odmah prijaviti tog korisnika.

Promijenjene su i funkcije Are You Sure (Jeste li sigurni), koja provjerava je li korisnik siguran da želi poslati poruku s potencijalno osjetljivim sadržajem, i Does This Bother You (Smeta li vam ovo), koja ohrabruje korisnike da prijave ono što im ne odgovara.

Otkako je prvi put uvedena ova opcija prijave uznemiravanja, kompanija kaže da je zabilježeno 46% više prijava poruka koje su sadržale neprimjeren rječnik.

Tinder će također objaviti i niz vodiča za dating, sve u okviru kampanje za suzbijanje nasilja u kući i seksualnog zlostavljanja. To bi trebalo služiti korisnicima da lakše prepoznaju kada nešto nije u redu.

Komentirajte prvi

New Report

Close