Tehnološki div na tržište izašao s novim adutom, gledanje videa na mobitelu više neće biti isto

Autor: Poslovni.hr , 25. veljača 2019. u 11:55
Foto: Sony YouTube screenshot

Telefoni imaju omjer širine i visine 21: 9 koji korisnicima omogućuje gledanje videozapisa u istom formatu kao i u kinu.

Sonyjevo poslovanje s pametnim telefonima mučilo se u održavanju koraka s konkurencijom tvrtki kao što su Apple, Samsung i Huawei.

Sony je zato pokrenuo seriju novih pametnih telefona sa super-visokim ekranima i značajkama za filmsku kvalitetu u nadi da će privući video kreatore i ljubitelje filma, prenio je CNBC.

Sony je predstavio pametne telefone Xperia 1, 10 i 10 Plus na Mobile World Congressu.

Većina pametnih telefona iz tvrtki kao što su Apple ili Samsung dolaze s omjerima 16: 9 ili 18: 9.

Uređaj s ekranom 21: 9 omogućio bi vam da gledate mnoge filmove bez crnih traka sa strane, gore ili dolje. Međutim, većina sadržaja koja nije napravljena za kinematografiju neće biti dostupna u formatu.

Novi modeli Xperie otkriveni su na Mobile World Congressu u Barceloni u Španjolskoj. Premium Xperia 1 ima visinu od 6,5 inča, što ju čini jednom od dužih pametnih telefona na tržištu.

Ostale ključne značajke Xperie 1 uključuju:

4K HDR OLED zaslone.

Sustav kamera s tri objektiva.

Početnu cijenu od ​1,043 dolara

Najviše videa gleda se preko mobitela

Ultra široki zasloni su najnoviji pokušaj tvrtke Sony da privuče publiku koja gleda, proizvodi i uređuje videozapise na mobilnim telefonima. Prošle je godine istraživačka tvrtka e-Marketer procijenila da se 78 posto svjetskog gledanja videozapisa odvija na mobitelu.

Sony se bori ostati uz korak s konkurencijom tvrtki Apple i Samsung na tržištu premium telefona, kao i kineski igrači kao što su Huawei, OnePlus i Oppo. Counterpoint Research procjenjuje da je tržišni udio tvrtke Sony pao s 0,9 posto ukupnih isporuka pametnih telefona u 2017. godini na 0,5 posto u 2018. godini.

Sony nije prva tvrtka koja je koristila omjere veličine zaslona kako bi pokušala ponuditi videozapise više kvalitete, odnosno bolje iskustvo gledanja.

Iz Sonyja su naveli da Sony Pictures filmovi, uključujući brandove kao što su Netflix, Amazon Prime Video i YouTube – sve više pružaju sadržaje u omjeru 21: 9.

Japanski tehnološki div također je kazao kako surađuje s proizvođačima igre "Fortnite" i drugim tvrtkama kako bi ponudili doživljaj igranja video igara u novom formatu.

Komentari (1)
Pogledajte sve

svašta. tko normalam može gledati film prkeo mobitela???

New Report

Close