Stručnjake iz Amazona, Googlea, Infobipa u Zadru će pratiti iz Azije, Afrike, Amerike…

Autor: Ana Blašković , 23. kolovoz 2021. u 22:00
Ivan Burazin, član Uprave Infobipa/PD

N skupu 7. i 8. rujna nastupa 60-ak predavača, a većina će sudionika biti uživo. Oni koji ne mogu, posjetit će online.

Pod organizacijskom palicom vodnjanskog Infobipa, prvog hrvatskog ‘jednoroga’, u Zadru će se 7. i 8. rujna održati developerska konferencija Infobip Shift. Ona će okupiti 60-ak predavača iz najpoznatijih globalnih tehnoloških kompanija, poput Microsofta, Googlea i Amazona, a sudeći po dosadašnjem interesu i rekordnih oko 3000 sudionika iz Hrvatske i svijeta.

S tek dva tjedna do starta konferencije organizatori gledaju razvoj epidemiološke situacije, a bez obzira na brojke koje se pogoršavaju, najveća konferencija u Europi i ove godine ide hibridno, uživo i online.

“Bez obzira na situaciju s pandemijom i time povezanim otežanim putovanjima, uspjeli smo privući velik broj sudionika i predavača, oko 60, iz nekih od najvećih globalnih tehnoloških kompanija.

Iako je organizacija u ovakvim uvjetima stresnija nego inače, vjerujemo da će se sve moći održati kako smo planirali i da će uživo u Zadru biti većina sudionika, a oni koji ne mogu doći pratit će sve online”, rekao je član Uprave Infobipa Ivan Burazin.

Dodaje da, u svakom slučaju, prate mjere Stožera i sukladno njima će se prilagođavati. Deseto izdanje Infobip Shifta bit će dvodnevni festival tehnologije u zadarskoj dvorani Krešimir Ćosić, najavljuju organizatori.

Prilika i za investitore

Prema riječima voditelja konferencije Marina Tomičića, govornici iz Microsofta, Googlea, Amazona, Netlifyja, Synka, Infobipa, ali i drugih kompanija, u fokusu će imati trendove koji oblikuju tehnološku industriju.

Program se odvija na pet pozornica, a posebnu notu dat će i Startup Tribe na kojoj će se predstaviti oko 200 startupova, njihovih ideja i rješenja. Budući da će na konferenciji sudjelovati i mnogi investitori, moguće je da već u Zadru pokažu interes za suradnjom s nekim od startupa, dodaje Tomičić.

Za one koji konferenciju prate online dostupna je Infobip Shift aplikacija kojom će svi posjetitelji moći međusobno komunicirati.

“Već imamo prodanih više od 1400 ulaznica što je više u usporedbi s brojkom posjetitelja iz rekordne 2019. No, interes raste kako se konferencija bliži, svakog dana bilježimo nove prijave i očekujemo otprilike dvostruko više posjetitelja”, kaže Tomičić.

Najviše zanimanja je iz Hrvatske i regije, a nakon Infobipova globalnog iskoraka prijave stižu od developera i predstavnika tehnološke industrije iz Azije, Afrike i Amerike.

“Sada kada smo dio Infobipa cijelu konferenciju možemo podići na još jednu višu razinu, uz nove produkcijske standarde i korištenje najnovijih tehnologija. Nastavljamo rasti, ali zahvaljujući upravo Infobipu, više nemamo ambiciju širenja u različite programske vertikale već smo sav fokus stavili na developere i s njima povezan ekosustav.

Planovi za budućnost su ambiciozni, ali sigurno je da i dalje nastavljamo utvrđivati Hrvatsku kao IT središte ovog dijela Europe’’, kazao je Burazin.

Neskrivene ambicije

Iz Infobipa ne skrivaju ambicije da konferencija postane još veća globalna priča. Prije pandemije plan je bio proširiti se na nova tržišta, a konkretniji razgovori su se vodili oko Dublina, no koronavirus je to zaustavio.

“Sada nam je najzanimljivije tržište Sjeverne Amerike, no možda je još prerano govoriti o tome jer je prenestabilna situacija. Naš je cilj postati najveća developerska konferencija na svijetu. No, zasad konferencija ostaje u Hrvatskoj”, zaključio je Tomičić.

Komentirajte prvi

New Report

Close