Stižu veliki noviteti za Windows 10: Evo što je Microsoft pripremio

Autor: Poslovni.hr , 02. srpanj 2020. u 12:50
Foto: Pixabay

Obje opcije prvo će biti dostupne za testiranje u sklopu programa Windows Insider te očekujemo da bi ih Microsoft u službene verzije mogao uključiti u nadogradnji Windowsa krajem godine.

Još prije nekoliko mjeseci iz Microsofta su najavili kako rade na nekim promjenama unutar Windowsa 10, a jučer su na službenom blogu i prikazali kako će izgledati ti noviteti i što možemo očekivati u budućnosti. Najveća vizualna promjena odnosi se na izbornik Start, koji će biti moderniji, uz minimalistički pristup u kojem su izbačene pozadinske boje na pločicama na kojima su prikazane ikone aplikacija. Na priloženim fotografijama možete vidjeti da promjene nisu radikalne, no u usporedbi s novim dizajnom, stari tj. još uvijek aktualni prikaz djeluje pomalo kaotično, piše Zimo.

Također, nadolazeća verzija Windowsa 10 donijet će neke promjene u načinu rada tipkovnog prečaca Alt-Tab. Ako trenutačno pritisnete te dvije tipke, prikazat će vam se aktivne aplikacije, no u Microsoft Edgeu prikazat će se samo aktivni tab otvorenog prozora, ne i ostale kartice. To će se promijeniti te će se pritiskom na Alt i Tab, pored aktivnih aplikacija, u Edgeu prikazati i svi tabovi, ne samo onaj koji se trenutačno prikazuje u Edgeu. Za one koji ne žele da im se prikazuju sve otvorene kartice, već samo aktivan prozor Edgea, moguće je vratiti te postavke na staro.

Obje opcije prvo će biti dostupne za testiranje u sklopu programa Windows Insider te očekujemo da bi ih Microsoft u službene verzije mogao uključiti u nadogradnji Windowsa krajem godine.

Ostali manji noviteti uključuju i neke promjene u programskoj traci koja će biti više personalizirana – npr. korisnicima Xbox Livea automatski će se na traci pojaviti aplikacija za Xbox, a korisnicima Androida aplikacija Your Phone, a najavljena su i neka manja poboljšanja u postavkama i obavijestima Windowsa.

Komentirajte prvi

New Report

Close