Stigla potvrda: Kreće novi krug državnih poticaja za nove automobile

Autor: Poslovni.hr , 01. veljača 2022. u 11:11
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

Poticaji su se do sada dijelili u dva navrata i oba puta podijeljeni su u rekordnom roku.

Električna vozila prošle su godine postala pravi hit u Hrvatskoj, a potpore Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost biti će i ove godine, doznaje Net.hr.

Poticaji su se do sada dijelili u dva navrata i oba puta podijeljeni su u rekordnom roku.

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost već niz godina građanima, tvrtkama i javnom sektoru osigurava poticaje za razne aktivnosti dekarbonizacije prometnog sustava. “Između ostalog, provodimo i program Vozimo ekonomično, u sklopu kojeg se potiče kupnja energetski učinkovitih vozila. Program sufinanciranja je pokrenut 2014. godine te je u osam godina sufinancirano više od 6500 energetski učinkovitih vozila, a njegov nastavak je planiran i u godinama koje slijede, što je u skladu našom, ali i Europskom, klimatsko-energetskom politikom te ciljevima održivog prometnog sustava”, kazali su Net.hr-u iz Fonda.

“Odlični rezultati i povratne informacije svih uključenih su nas ohrabrili da s takvim principom nastavimo i u ovoj godini, iako nisu isključene dodatne prilagodbe nekih od odrednica Javnog poziva. Informacije o budžetu i datumu objave javnog poziva još nemamo, no iste ćemo objaviti na našim stranicama čim budu definirani”, odgovorili su na upit kada bi mogla ići nova runda poticaja.

Komentirajte prvi

New Report

Close