Skype odsad besplatno nudi i videopozive

Autor: Boris Ličina , 07. prosinac 2005. u 01:00

Nova verzija Skypea softvera, koja je zasad u beta verziji, kompatibilna je s praktično svim vodećim internetskim preglednicima, a treba joj još samo kamera

Kompanija Skype predstavila je nedavno novu verziju njihova Skype softvera koji sada omogućava i videopozive. Kompanija je time dobila još jednu funkcionalnost vezanu uz video. Softver je kompatibilan s većim brojem web-kamera, a naravno, da bi sve radilo, obje strane koje komuniciraju moraju imati web-kamere i Skype. Korisnici servisa među sobom mogu pričati (i gledati se) besplatno. Verzija 2 softvera još je u beti i radit će samo na operacijskom sustavu Windows XP. Osim toga, blisko će surađivati i s Microsoftovim Outlookom te blogerskim servisom Six Apart. Osim softvera, promjene su se dogodile i u menadžmentu. Henry Gomez imenovan je generalnim menadžerom Skypea Sjeverne Amerike koji će biti odgovoran CEO-u kompanije Niklas Zennstromu i koji će voditi svu poslovnu strategiju na tom području, od odnosa s javnošću, preko razvoja do implementacije.
“Skype je iznimno uspješan u cijelome svijetu”, rekao je Zennstrom, “a plan nam je da se više fokusiramo na Sjevernu Ameriku. Henryjevo poznavanje tržišta i tamošnjih korisnika, kao i njegovo iskustvo u izgradnji brendova poput eBaya bit će od velike pomoći”. Inače Gomez se eBayu, najvećoj online aukcijskoj kući, priključio prije pet godina. Riječ je o trećem čelniku eBaya koji je prešao u Sykpe. “Mogućnost da “dijelimo” talentirane ljude jedan je od ključnih razloga zašto je Niklas pristao na akviziciju”, rekla je Meg Whitman, CEO eBaya, napomenuvši kako će biti “uzbudljivo gledati Alexa (Kazima), Henryja (Gomeza) i Rajiva (Duttu) kako rade zajedno”. Skype ima oko 54 milijuna korisnika od čega ih je najveći broj u Aziji i Europi. EBay je Skype kupio za 2,6 milijardi dolara ove godine.

Komentirajte prvi

New Report

Close