Siemensov najsuvremeniji 3T MR uređaj svečano pušten u rad

Autor: Poslovni.hr , 11. rujan 2015. u 11:05
Siemens

Poliklinika Neuron je prepoznata kako po svojoj kliničkoj izvrsnosti tako i po sudjelovanju u brojnim istraživačkim projektima od kojih posebno ističemo istraživanja perinatalnog razvoja mozga te patofiziologije cerebrospinalnog likvora.

Danas je u prostorima Hrvatskog instituta za istraživanje mozga (HIIM) održana svečanost puštanja u rad novog modela Siemensovog uređaja za magnetsku rezonanciju snage 3T – MAGNETOM Prisma fit

Novi vlasnik uređaja je Poliklinika Neuron pri Hrvatskom institutu za istraživanje mozga  koja je 1999. osnovana kao centar za najviše kliničke i znanstvene dosege kroz spoj vrhunske tehnologije i znanja vodećih stručnjaka. Poliklinika Neuron je prepoznata kako po svojoj kliničkoj izvrsnosti tako i po sudjelovanju u brojnim istraživačkim projektima od kojih posebno ističemo istraživanja perinatalnog razvoja mozga te patofiziologije cerebrospinalnog likvora.

Budući rad u kliničkoj obradi pacijenata i istraživačkim projektima uvelike će im olakšati Siemensov flagship model MAGNETOM Prisma fit koji odlikuju vrhunska homogenost magnetskog polja te najsnažnije gradijentne zavojnice na tržištu što omogućava značajno veću prostornu i temporalnu rezoluciju, a time i uočavanje najsitnijih detalja.

„Nabavkom ovog, u Republici Hrvatskoj jedinstvenog MR uređaja s najjačim magnetskim poljem, naša je ustanova osigurala vrhunsku dijagnostiku za  najzahtjevnije kliničke probleme“, izjavila je dr. Petra Kalember, ravnateljica Poliklinike Neuron te nadodala kako će ovaj uređaj isto tako biti ključan u brojnim znanstveno-istraživačkim projektima, te u edukaciji  novih generacija studenata na dodiplomskim i postdiplomskim studijima Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

„Ponosni smo na suradnju s Polklinikom Neuron te na nadogradnju prijašnjeg modela našim novim 3T MR uređajem MAGNETOM Prisma fit. Drago nam je da je Siemens još jednom prepoznat kao lider na području inovacija te kvalitetan partner i opskrbljivač vrhunskom medicinskom opremom koja nudi dokazana rješenja na svim područjima zdravstvene skrbi“, rekao je Mladen Fogec, predsjednik Uprave Siemensa Hrvatska.

Komentirajte prvi

New Report

Close