Prvi hrvatski IT proizvođač koji će se oglašavati na televiziji

Autor: Bernard Ivezić , 13. prosinac 2015. u 22:00
Alan Sumina i Zoran Vučinić, osnivači Nanobita

Proizvođač igara, koji je drugu godinu zaredom među 50 najbržerastućih tehnoloških kompanija u regiji, želi nastaviti brzo rasti.

Nanobit je prva hrvatska IT tvrtka koja će snimiti igranu TV reklamu i krenuti u međunarodnu TV oglašivačku kampanju.

Najveći hrvatski proizvođač mobilnih igara, objavila je Netokracija, želi značajno povećati postojeću bazu igrača svojih naslova Hollywood Story i Chef Town. Kako doznaje Poslovni dnevnik trenutno te dvije igre zajedno igra blizu dva milijuna korisnika diljem svijeta. Svi kompanijini naslovi pak do sada su s AppStorea i Google Playa preuzeti više od 40 milijuna puta. Nanobit je ovim potezom napravio preokret u domaćoj IT industriji.

Tvrtke koje se bave informatikom u Hrvatskoj do sada su u pravilu izbjegavale televiziju, jer su mahom preprodavale uvozne IT proizvode na hrvatskom tržištu pa im je takav oblik promocije bio preskup. Alan Sumina, direktor Nanobita izjavio nam je da oni imaju proizvod koji su sami razvili i koji prodaju na međunarodnom tržištu. "Donedavno je igre Hollywood Story i Chef Town igralo 1,5 milijuna korisnika, sad gotovo dva milijuna, a naš je cilj taj broj značajno povećati i tu oglašavanje na inozemnim TV kanalima može biti jeftiniji način da dođete do većeg broja korisnika, čak i od oglašavanja na Facebooku", kaže Sumina. Dodaje da će se prve testne reklame pojaviti na određenim TV kanalima u Velikoj Britaniji i Kanadi početkom 2016. godine.

 

2milijuna

korisnika igra mobilne igre Hollywood Story i Chef Town

Sumina pojašnjava da izdavač igre Game of War studio Machine Zone, kao i izdavač igre Clash of Clans tvrtka Supercell, dvije igre koje imaju odlične tržišne pokazatelje, značajno ulažu u TV oglašavanje. "Nama je cilj da Nanobit nastavi brzo rasti, iako je pitanje možemo li zadržati stope rasta kakve smo imali prijašnjih godina", kaže Sumina. Nanobit je već drugu godinu jedna od 50 najbržerastućih tehnoloških tvrtki i u srednjoj i istočnoj Europi.

Lani je Deloitte objavio da je kompanija unazad četiri godine rasla prosječno 876 posto, a pri objavi ljestvice za ovu godinu četverogodišnji prosječan rast prihoda Nanobita iznosio je 754 posto. "U 2015. godini, prema podacima do sada, udvostručit ćemo lanjski prihod, a broj zaposlenih povećali smo na 67 te i dalje zapošljavamo", kaže Sumina. Prema podacima Poslovne Hrvatske Nanobit je u 2014. godini imao prihod od 23,9 milijuna kuna, neto dobit od 11,6 milijuna kuna i 38 zaposlenih. Ova IT kompanija posebna je i po tome što joj polovicu zaposlenih čine umjetnici koji crtaju i osmišljavaju igre.

Komentirajte prvi

New Report

Close