Prva aplikacija za organizaciju školskih izleta stiže iz Splita, u nekoliko klikova do ponude i cijene

Autor: Marija Crnjak , 07. ožujak 2023. u 13:15
Jurica Glavina, Eklata Split Foto: PD

Do sljedeće školske godine imat ćemo i verziju za višednevna putovanja, najavljuju iz Eklata.

Pandemija Covida u najvećoj mjeri kumovala je tome da je u Hrvatskoj razvijena i plasirana prva aplikacija za osmišljavanje školskih izleta od strane korisnika, čime je splitska agencija Eklata ublažila velik problem nedostatka kadrova te ubrzala proces odabira jednodnevnih putovanja školaraca. Pravi veći proboj aplikacije Izlet.hr koja je na tržištu od početka školske godine kreće za koji dan, jer je početak proljeća tradicionalno vrijeme za ugovaranje jednodnevnih putovanja, a do početka sljedeće školske godine bit će spremna i verzija za višednevna putovanja, uključujući maturalce, otkriva za Poslovni dnevnik Jurica Glavina, vlasnik i direktor agencije Eklata.

Broj i želje putnika

“Ovu ideju imali smo dugo, jer smo željeli ubrzati i pojednostaviti procedure osmišljavanja putovanja i ponuda koje će zadovoljiti potražnju. Kako u svom radu uvijek nastojimo biti inovativni i pratiti trendove, te smo u velikoj mjeri digitalizirali naše poslovanje, mobilna aplikacija je bila prirodan slijed. Pandemija nam je dala vremena da razvijemo proizvod, za što nam je trebalo oko godinu dana, i aplikacija je bila dostupna od prošle jeseni. To je ujedno bio i probni period u kojem se pokazala vrlo korisnom i jednostavnom za korištenje, no sad u školama kreće planiranje školskih izleta i sada očekujemo punu primjenu”, kaže Glavina. Web i mobilna aplikacija Izleti.hr je besplatna i dostupna svima, a putem aplikacije nastavnici, razrednici, roditelji, ali i učenici samostalno mogu izraditi ponudu školskog izleta u Hrvatskoj. Time se preskače dugotrajna komunikacija između agencije i korisnika, odnosno kako je aplikacija u potpunosti automatizirana, djelatnici agencije se uključuju na zadnjem koraku, uz poštivanje Pravilnika o organizaciji školskih izleta.

Dotad korisnici mogu konkretno u aplikaciju ubaciti sve potrebne podatke o željenom izletu, od broja putnika i željene destinacije do teme putovanja i konkretnih sadržaja koji ih zanimaju, s pregledom cijena usluga.

“Nakon odluke u koju županiju ćete ići, birate hoće li izlet biti u prirodi ili učenici žele razgledati kulturno-povijesne znamenitosti, posjetiti galerije i muzeje… Možete se odlučiti na jedan, ali i kombinaciju više sadržaja, ponudi dodati primjerice i ručak. Svoje odabire jednostavno poklikate ili “drag&dropate”, upišite broj učenika i odmah ćete doznati cijenu i uvjete plaćanja”, pojašnjava Glavina.

Povratak stare dinamike

Sljedećim klikom traži se ponuda, koju aplikacija generira samostalno i koja stiže mailom u trenu, a klikom na njezino prihvaćanje tim turističkih djelatnika, pedagoga i edukatora kreće s pripremama edukativnog i zabavnog izleta, dakle radi se o tailor made usluzi u potpunosti.

Za izradu aplikacije zaslužan je Mirko Vukušić iz splitske tvrtke Banica Trade, koji je posebno pazio da napravi maksimalno jednostavno sučelje, atraktivno za sve generacije koje odlučuju o školskim izletima.

Sljedeći korak je proširena aplikacija za ekskurzije koja se očekuje u rujnu, s početkom iduće školske godine, no Glavina kaže da se radi o proizvodu koji se može modificirati i za sva ostala grupna putovanja. Eklata ne misli ovaj proizvod nuditi drugim agencijama, već će aplikaciju koristiti za svoje usluge.

Inače, ovo će biti prva godina od početka pandemije u kojoj se očekuje povratak stare dinamike organizacije školskih putovanja, iako će i ova godina biti izazovna zbog porasta cijena ali i nedostatka radnika u sektoru.

“U pandemiji su mnogi iz agencija promijenili radna mjesta i karijere, manje je i autobusnih prijevoznika, a cijene su porasle, i sve će to utjecati na promet”, kaže Glavina.

Komentirajte prvi

New Report

Close