Ponestaje vam prostora na Google računu? Evo kako se riješiti ogromnih privitaka u Gmailu

Autor: Poslovni.hr , 14. lipanj 2021. u 09:46
Foto: Gareth Fuller/Press Association/PIXSELL

Vaša sveukupna zapremnina u Googleu obuhvaća Drive, Gmail i Photos, što znači da svaki ‘sačuvani’ megabajt znači više prostora za stvari koje vam trebaju.

Otkad je Google uveo nova pravila za zapremninu, velik broj korisnika ostao je bez dragocjenog prostora. Nasreću, velik broj nepotrebno zauzetog prostora nalazi se u samom Gmailu.

Vaša sveukupna zapremnina u Googleu obuhvaća Drive, Gmail i Photos, što znači da svaki ‘sačuvani’ megabajt znači više prostora za stvari koje vam trebaju. Velika količina nepotrebno zatrpanog prostora uzrokovana je masivnim privicima kojih se, na sreću, možete riješiti jednostavnom pretragom, objašnjava LifeHacker.

Za početak u Gmailu kliknite na pretragu i upišite (bez navodnika) ‘has:attachment larger:10MB’. Ovim ćete dobiti listu svih privitaka koji su veći od 10 MB. Promijenite broj po želji ili potrebi, samo vodite da Gmail ima ograničenje na privitke – maksimum je 25 MB po poruci, prenosi tportal.

Nakon što ste dobili rezultat, samo izaberite poruke koje želite izbrisati i kliknite na ikonicu za smeće. Nakon toga otvorite mapu Trash na lijevoj strani te ispraznite koš klikom na More > Trash > Empty Trash Now.

Komentirajte prvi

New Report

Close