Ovo je aplikacija kojom možete zaštititi svoj bicikl od krađe

Autor: Poslovni.hr , 28. rujan 2015. u 09:48
Foto: Marko Jurinec / Pixsell

Aplikacija funkcionira tako da se unose podaci i fotografija dvokotačnog ljubimca i dobiva povratni kod kojeg je potrebno sačuvati.

U Varaždinu je osmišljena i izrađena besplatna aplikacija za pametne telefone koja omogućuje registraciju bicikla i slanje podatka u MUP-ov informacijski sustav.

Može se skinuti sa stranica Grada Varaždina ili stranica varaždinske i međimurske policije, na čijim se području provodi pilot projekt koji zapravo predstavlja prvi službeni registar bicikala.

Kako piše Lokal.hr, aplikacija funkcionira tako da se unose podaci i fotografija dvokotačnog ljubimca i dobiva povratni kod kojeg je potrebno sačuvati. Uz pomoć koda pristupa se bazi podataka i uređuje podatke, te prijavljuje krađu.

Kod prijave krađe na ekranu u Operativno komunikacijskom centru policijske uprave vidljiva je ikona i alarm upravo ukradenih bicikla, koja ostaje do tri sata na ekranu. U trenutku prijave informacija o krađi i detaljan opis bicikla šalje se svim policijskim ophodnjama što može znatno ubrzati potragu za ukradenim biciklom i imati sretan završetak.

Komentirajte prvi

New Report

Close