Odlična prilika za inženjerke: Stipendijski program „Growww Female Engineers Scholarship Programme”

Autor: Promo , 03. prosinac 2020. u 09:07
Foto: PR

Kandidatkinje koje se prijave mogu steći veće znanje o naftnoj i plinskoj industriji i pokazati svoj talent tijekom natječaja koji će biti proveden online.

Natječaj za program stipendiranja MOL Grupe Growww Female Engineers Scholarship Programme je u tijeku kako bi se potaknulo i osnažilo mlade talentirane studentice s tehnoloških, tehničkih i znanstvenih studija koje žele svoje karijere graditi u naftnoj i plinskoj industriji. Program se provodi već četvrtu godinu zaredom, a ove je godine raspisan u Hrvatskoj, Mađarskoj, Slovačkoj, Pakistanu, Češkoj Republici, Poljskoj i Austriji.

Prijave se prikupljaju do 15. prosinca 2020. na www.ina.hr/stipendije, a prijaviti se mogu studentice sa sljedećih fakulteta u Hrvatskoj:

Prirodoslovno-matematički fakultet, Sveučilište u Zagrebu
Rudarsko-geološko-naftni fakultet, Sveučilište u Zagrebu
Fakultet strojarstva i brodogradnje, Sveučilište u Zagrebu
Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije, Sveučilište u Zagrebu
Fakultet elektrotehnike i računarstva, Sveučilište u Zagrebu
Fakultet organizacije i informatike, Sveučilište u Zagrebu
Prirodoslovno-matematički fakultet, Sveučilište u Splitu
Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje, Sveučilište u Splitu
Kemijsko-tehnološki fakultet, Sveučilište u Splitu
Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija, Sveučilište u Osijeku
Strojarski fakultet, Sveučilište u Osijeku
Tehnički fakultet, Sveučilište u Rijeci

Kandidatkinje koje se prijave mogu steći veće znanje o naftnoj i plinskoj industriji i pokazati svoj talent tijekom natječaja koji će biti proveden online. Svaka od tri pobjedničke prijave po izboru stručnog žirija primit će stipendiju u iznosu od 3.000 eura, a pobjednice će dobiti mogućnost posjeta MOL-ovim lokacija te priliku za zaposlenje koja će im omogućiti stjecanje znanja i sjajan početak karijere u jednoj od najvećih energetskih kompanija u regiji.

ISKUSTVO PROŠLOGODIŠNJE DOBITNICE STIPENDIJE

„Ja sam Iva Lončar i studentica sam druge godine diplomskog studija smjera Seizmologija i fizika čvrste Zemlje Geofizičkog odsjeka na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu. Osvajanje stipendije mi je svakako pomoglo jer su akademska zajednica, kao i industrija prepoznali moj potencijal što vjerujem da će mi pomoći otvoriti vrata u budućem zaposlenju. Također, program mi se svidio jer potiče mlade djevojke na upisivanje studijskih programa iz STEM područja i zapošljavanje u industrijama koje su još uvijek pretežito “muške”. Prvi se selekcijski krug sastojao od motivacijskog pisma, potvrde o redovnom studiranju, CV-a te potvrde o dobrom poznavanju engleskog jezika. Drugi se krug sastojao od online testiranja, gdje su kroz različite tekstove provjeravali naše logičke vještine, motoriku, zaključivanje, neke računske operacije, snalaženje u stresnim situacijama i slično. Zadnji se selekcijski krug sastojao od intervjua s predstavnicom Ine. Često me pitaju kako sam se istaknula u svemu tome. U motivacijskom pismu nisam samo slijepo slijedila pitanja i na njih odgovarala nego sam nastojala u to pismo i unijeti sebe, pokazati svoju osobnost. U intervjuu, kao posljednjem selekcijskom krugu za finale, nisam govorila ono što mislim da se od mene želi čuti, nego sam govorila ono što stvarno mislim. Posljednja stvar koju bih istaknula, a za koju mislim da je daleko najvažnija, je dobro uvježbati svoju prezentaciju i nastup. I za kraj, drage STEM studentice koje ovo čitate, a razmišljate o prijavi, prvo bih vam željela reći da je sve moguće ako to stvarno želite i nemojte se obeshrabriti ako vam netko kaže suprotno. Ostvarenje svih snova leži u vjeri, upornosti, trudu, organizaciji i marljivom radu. Jako je važno biti fokusiran na cilj. Put do dobrih rezultata često je dug, težak i pun uspona i padova, ali zbog toga ne treba odustajati, nego nastavljati dalje jer će tada uspjeh biti još slađi. Zato samo sretno i hrabro!

ORGANIZATOR
GLAVNI PARTNER
POD POKROVITELJSTVOM

New Report

Close