Nova pravila WhatsAppa stupaju na snagu za pet dana, evo što to znači za korisnike

Autor: Poslovni.hr , 10. svibanj 2021. u 11:16
FOTO: REUTERS/Dado Ruvic/Illustration

Kad je u siječnju WhatsApp najavio da će uvesti nova pravila i zaprijetio korisnicima da, ako ih ne prihvate, neće moći više koristiti tu aplikaciju, korisnici su se pobunili. Velik broj prešao je na druge aplikacije za dopisivanje, a dio korisnika odlučio je odlučio pričekati i vidjeti što će se dogoditi.

Facebook,  vlasnik WhatsAppa, malo se povukao i odlučio odgoditi uvođenje novih pravila do 15. svibnja. No taj je datum sve bliže pa su korisnici ponovno počeli razmišljati o tome isplati li se nastaviti koristiti aplikaciju pod cijenu novih pravila. Stoga su u WhatsAppu odlučili ublažiti svoj odnos prema korisnicima.

Iako 15. svibnja nastupaju nova pravila, korisnici koji ih neće prihvatiti, moći će nastaviti koristiti aplikaciju. Iz WhatsAppa su poručili kako će korisnicima dopustiti nastavak korištenja aplikacije, ali će ih “podsjećati” na to da su nova pravila stupila na snagu i da ih treba prihvatiti.

“Nitko neće izgubiti pristup svom računu na WhatsAppu 15. svibnja zbog ovih ažuriranja pravila korištenja. Posljednjih nekoliko tjedana prikazivali smo obavijest u WhatsAppu koja daje više informacija o updateu. Nakon što smo svima dali dovoljno vremena da pregledaju nova pravila, nastavit ćemo podsjećati one koji ih nisu imali prilike pregledati i prihvatiti. Nakon što prože još nekoliko tjedana, podsjetnik će postati uporan”, stoji na WhatsAppovim stranicama.

Pojašnjavaju da će nakon toga funkcionalnost aplikacije postati ograničena dok korisnici ne prihvate nova pravila, ali i ističu kako se to neće dogoditi svima u isto vrijeme.

“Nećete moći pristupiti svojim razgovorima, ali ćete se moći javiti na dolazne telefonske i video pozive. Ako imate uključene obavijesti, moći ćete kliknuti na njih kako biste pročitali ili odgovorili na poruku te uzvratili propušteni poziv. Nakon nekoliko tjedana ograničene funkcionalnosti, više nećete moći prihvatiti dolazne pozive ili vidjeti notifikacije i WhatsApp će prestati primati poruke ili pozive na vašem telefonu”, stoji u obavijesti.

Napominju kako neće brisati račune koje koji ne prihvate nova pravila, a funkcionalnost će se vratiti onog trenutka kad korisnik prihvati nova pravila.

Podsjetimo, iz Facebooka tvrde kako se nova pravila prvenstveno odnose na tvrtke koje koriste WhatsApp za komunikaciju s korisnicima i omogućit će im dijeljenje podataka s Facebookom.

Također, treba napomenuti kako su pravila za korisnike u EU nešto drugačija i daju im više kontrole nad njihovim podacima (zahvaljujući GDPR-u), piše Zimo.

Komentirajte prvi

New Report

Close