Neki od njihovih timova privukli su više od 150.000 eura: Nova prilika za buduće poduzetnike, otvorene prijave

Autor: Lucija Špiljak , 21. rujan 2021. u 14:22

Najdugovječniji inkubatorski program u Hrvatskoj otvorio prijave za 14. generaciju.

Otvorene su prijave za novu, 14. generaciju startup inkubatora Algebra LAB-a, najdugovječnijeg inkubatorskog programa kroz koji je dosad prošlo više od 150 startup projekata. Kako ističu, žele nastavljati pomagati startup zajednici u razvoju njihovih projekata i otvoriti im put prema tržištu, investicijama i financiranju.

Prijave su otvorene do kraja rujna. Buduće startup poduzetnike čeka raznovrstan inkubatorski program u trajanju od četiri mjeseca, uz svu podršku mentora i stručnjaka iz različitih područja. Za svaku se generaciju prijavljuje više od stotinu timova, dok ih inkubatorski program naposljetku prima desetak.

Jedini posve digitalan u Hrvatskoj

Program inkubacije namijenjen je startup poduzetnicima koji imaju poslovnu ideju ili projekt, ali treba im dodatna podrška za realizaciju. U sklopu programa održat će se niz radionica u kojima će se, na tjednoj bazi, raditi s mentorima, u grupama i individualno. Algebra LAB pomoći će timovima da razrade svoju poslovnu strategiju, prototip usluge ili proizvoda, provedu istraživanje tržišta i izgrade svoju mrežu poslovnih kontakata. Kroz networking s drugim startupovima i mentorima, timovi će naučiti kako rješavati probleme pred kojima će se naći i kako se pozicionirati na tržištu.

Inkubator Algebra LAB-a jedini je, kako tvrde, posve „digitalan“ inkubator u zemlji koji timove može podržati i stimulirati kroz prenošenje aktualnih posljednjih znanja i saznanja iz niza ključnih područja kao što su umjetna inteligencija (AI), podatkovna znanost, softversko inženjerstvo, dizajn, razvoj korisničkih sučelja, strojno učenje (ML), blockchain i još mnogo toga.

„Algebra LAB inkubator najstariji je i najuspješniji inkubator u Hrvatskoj. S radom smo počeli još 2012. godine, kao ZIP – Zagrebački inkubator poduzetništva, koji je od 2018. godine dio Algebrinog sustava. Naš je program dosad uspješno završilo preko 150 startup timova u 13 generacija, a pružamo im mogućnost suradnje s preko 100 mentora iz različitih područja; od onih iz financijskog sektora do investitora, ljudi iz marketinga ili developera. Nakon četiri mjeseca radionica i individualnog rada s mentorima, timovi će i u proljeće 2022. svoje projekte predstaviti pred međunarodnim žirijem investitora i uspješnih poslovnih ljudi, što je brojnim dosadašnjim LAB startupovima otvorilo nove prilike i mogućnosti daljnjeg razvoja, uključujući i financiranje“, naglasila je dr.sc. Maja Brkljačić, business development manager Algebra LAB-a.

Znanje i iskustvo iz različitih područja

Timovi će u sklopu inkubatorskog programa, a u suradnji s vrhunskim mentorima stjecati znanja iz područja poduzetništva, financija, investicija, marketinga, komunikacije, prodaje, PR-a, pa čak i psihologije, što uključuje i razvoj vještina pitchanja. Na konkretnim primjerima će se razvijati konkretni poduzetnički projekti timova.

„Mentori iz Algebra LAB startup inkubatora pružali su nam podršku u svim fazama razvoja re-Book knjižnica. Posebno bismo izdvojili prilike za osobni rast i razvoj koje su nam došle kroz sudjelovanje u startup inkubatoru Algebra LAB-a. Imali smo priliku upoznati brojne stručnjake iz svijeta poduzetništva i učiti od njih tijekom radionica i individualnih susreta. Stekli smo brojna nova znanja o strategijama razvoja proizvoda i samog poslovanja. Puno smo napredovali po pitanju prezentacijskih vještina. Upoznali smo kolege iz startup zajednice i uspješne poduzetnike što je iznimno pozitivno utjecalo na dodatno razvijanje našeg poduzetničkog duha“, rekli su Majda Milevoj Klapčić i Petar Dundara iz projekta re-Book koji je imao najbolji pitch na predstavljanju prethodne, 13. generacije inkubatora.

Direktor Algebra LAB-a doc. dr. sc. Leo Mršić istaknuo je da raste broj kompanija koje s timovima iz Algebra LAB-a ugovaraju inkubatorske programe unutar svojih kompanija. Takve su programe, kaže, radili za više velikih tvrtki u regiji.

“Više je timova, već tijekom ili nakon inkubatorskog programa, privuklo značajna sredstva, neki i preko 150.000 eura, a sa mnogima smo i danas u kontaktu kroz razne oblike suradnje što smatramo pokazateljem uspjeha koji smo gradili i gradimo zajedno“, naglašava doc.dr.sc. Leo Mršić, direktor Algebra LAB-a.

Komentirajte prvi

New Report

Close