NATO i EC-Council stali iza Algebrina natjecanja

Autor: Josipa Ban , 23. studeni 2022. u 22:00
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Učilište promovira kibernetičku sigurnost na Security Dayju.

Visoko učilište Algebra, NATO i EC-Council ove subote u Zagrebu organiziraju natjecanje Security Day. Cilj je natjecanje, koje će biti održano na Algebrinom kampusu, osvijestiti hrvatsko tržište o važnosti kibernetičke sigurnosti, a prate ga bogate nagrade. “Neizmjerno smo ponosni što su NATO i EC-Council prepoznali vrijednost Algebrinog projekta i odlučili podržati ovo jedinstveno natjecanje koje je odlična prilika za bijele hakere da pokažu svoje znanje i sposobnosti jer kibernetička sigurnost nikad nije bila važnija”, istaknuo je Zlatan Morić, voditelj katedre za kibernetičku sigurnost na Algebri.

NATO se ovom projektu pridružio, poručuju iz Algebre, kako bi postigao bolje razumijevanje javnosti oko svojih ciljeva i politika na području kibernetičke sigurnosti. Philip Blake, regionalni direktor EC-Councila za europsko tržište, poručuje da su sretni što, kao organizacija koja diljem svijeta obučava i certificira stručnjake na ovom području, mogu dijeli svoja znanja na hrvatskom tržištu.

Natjecati se mogu maturanti, studenti i ICT profesionalci. Nagradni fond iznosi više od 100 tisuća kuna, a uključuje školarine za Algebrine stručne studije za maturante i studente te vaučere za trening u organizaciji EC-Councila za ICT profesionalce. Natjecanje će biti održano prema CFT (Capture The Flag) principu, što znači da sudionici moraju skupljati zastavice za uspješno obavljene zadatke, a pobjedu odnose oni s najvećim brojem prikupljenih zastavica, odnosno s najviše uspješnih akcija. Ovo je prilika, poručuju s Algebre, da 40 odabranih natjecatelja provjeri svoje znanje ali i da razviju vještine u području kibernetičke sigurnosti u kojem već sada kronično nedostaje stručnjaka. Procjene pak govore da će ih u iduće dvije godine u svijetu nedostajati čak 3,5 milijuna. Istovremeno, riječ je o vrlo propulzivnoj industriji u kojoj trenutno, samo na području Europske unije, posluje više od 60 tisuća poduzeća i više od 660 centara stručnosti. Vrijednost tržišta pak procjenjuje se na više od 130 milijardi eura s godišnjom stopom rasta od 17 posto.

Komentirajte prvi

New Report

Close