Najatraktivniji europski poslodavci 2014

Autor: Marta Duić , 30. svibanj 2014. u 10:31
Reuters

Universum predstavlja ” najatraktivnije europske poslodavace 2014 ” . Godišnji indeks napravljen je temeljem rezultata Universum studentskog istraživanja provedenog u 12 europskih zemalja.

Najatraktivniji europski poslodavci 2014

Universum predstavlja " najatraktivnije europske poslodavace 2014 " . Godišnji indeks napravljen je temeljem rezultata Universum studentskog istraživanja provedenog u 12 europskih zemalja : Njemačka, Francuska , Velika Britanija, Rusija , Italija, Španjolska , Nizozemska, Švicarska , Švedska , Norveška, Poljska i Belgija . Indeks je podijeljen na dvije  ljestvice : jedna na temelju ˝business˝ studija te jedna na temelju inžinjerskih studija , što predstavlja preferencije za više od 130.000 osoba koje traže posao u Europi . Istraživanje je provedeno između listopada 2013 i ožujka 2014 .

Top 5 u tehnološkoj branši

Inženjeri su u skladu s njihovim izborom  idealnih poslodavaca napravili tek mali pomak u odnosu na prošlogodišnjih prvih pet : IBM se popeo s prošlogodišnjeg trećeg mjesta na drugo, penjanje s treće , dok je BMW Grupa s drugog mjesta pala na treće. Google i Microsoft i dalje je u četvrtoj i petoj poziciji.

Siemens na vrhu ljestivice

" Mladi ljudi danas žele raditi s tvrtkama koja će im omogućiti da naprave promjene u svijetu , a u Siemensu postoji ogroman prostor u kojem možete ostvariti genijalnost i strast za ono što je doista važno . Razvojne mogućnosti i dinamično radno okruženje čine Siemens idealnim poslodavcem za studente u inžinjerstvu diljem Europe , " naglasila je Teresa Collis , voditeljica odjela Global Employer Branding u Siemensu koji je plasiran na vrh ljestvice.
 

Komentirajte prvi

New Report

Close