Glavobolje, umor ili promjene raspoloženja, koje su obično privremene, su među simptomima. Razlog za ove nuspojave trenutno je slabo shvaćen. No, vjerojatno se ovi simptomi odnose na to kako mozak reagira kada je izložen slatkoj hrani – i biologiju “nagrade”.
Ugljikohidrati dolaze u nekoliko oblika, uključujući šećere, koji se prirodno mogu pojaviti u mnogim namirnicama, poput fruktoze u voću i laktoze u mlijeku. Stolni šećer, poznat kao saharoza, nalazi se u šećernoj trsci, šećernoj repi i javorovom sirupu, dok su glukoza i fruktoza glavni sastojci meda.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu