Na Windaysima o povratku industrije u Hrvatsku

Autor: Bernard Ivezić , 09. travanj 2013. u 22:00
Organizatori ovaj put najavljuju niz inovacija/PIX

Microsoft ove godine u Umagu očekuje 1500 sudionika te 127 stručnjaka, predavača iz znanosti i industrije, kao i mnogo predstavnika države.

Microsoft je objavio da za ovogodišnji poslovni dio Windays konferencije bilježi dva i pol puta veći interes predavača od raspoloživih termina za prezentacije.

Dubravka Salopek, direktorica konferencije Windays, tvrdi da će prema dosadašnjim prijavama imati najveće Windayse ukupno, ali i najveće poslovne Windayse.Organizatori ističu da će Windaysi, koji se održavaju od 22. do 26. travnja u Umagu, a medijski im je pokrovitelj Poslovni dnevnik, okupiti ukupno 1500 sudionika te ugostiti 127 stručnjaka, predavača iz znanosti i industrije, kao i velik broj predstavnika iz države i javnog sektora."Za poslovni dio konferencije vlada interes kao nikad dosad, a jedan od razloga je što posjetitelji prvog, tehnološkog djela konferencije, traže i poslovni dio Windaysa, koji će se odvijati zadnja dva dana, odnosno u četvrtak i petak", objašnjava Salopek i dodaje kako su uveli niz inovacija kako bi sudionicima dali dodanu vrijednost.

Kao primjer navodi Poslovnu mrežu, sustav kroz koji će registrirani posjetitelji moći zatražiti sastanak s drugim posjetiteljima, te popratnu logistiku, odnosno poseban prostor gdje će moći održati poslovni sastanak. Smanjili su broj paralelnih predavanja kako bi posjetiteljima dali više vremena za networking, a događanja su organizirali u dva susjedna hotela. "Bit će riječi o povratku industrije na zapad, ali i u Hrvatsku, te o konkretnim primjerima kako to ostvariti, zatim o društvu pokretanom aplikacijama, a dat ćemo i pregled rada na inovacijskoj i industrijskoj strategiji Hrvatske", kaže Salopek.Na Windaysima će se izabrati pet finalista Microsoftove startup akademije u koju se uključilo 600 studenata. 

Komentirajte prvi

New Report

Close