Na projektu eHZZO Atos će raditi idućih 19 mjeseci

Autor: Marija Crnjak , 02. lipanj 2022. u 22:00
Projekt vrijedan 114,7 milijun kuna pripao je tvrtki Atos, a cilj je efikasnije upravljanje i nadzor u zdravstvenom sustavu/M. Lukunić/PIXSELL

Izgradnju novog sustava sufinancira EU.

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) najavio je početak projekta eHZZO, vrijednog gotovo 115 milijuna kuna, kojim se želi uspostaviti efikasnije upravljanje i nadzor u zdravstvenom sustavu.

Izgradnju novog sustava sufinancira EU, a omogućit će lakšu komunikaciju prema vanjskim korisnicima, visoku dostupnost podataka nužnih za upravljanje poslovnim procesima i izvješćivanje.

“HZZO ima jedan od najvažnijih informatičkih sustava u Hrvatskoj, pa će projekt eHZZO donijeti korist svim osiguranicima kroz bolju organizaciju i dostupnost zdravstvene zaštite”, istaknula je zamjenica ravnatelja Zavoda Veronika Laušin.

Projekt je vrijedan ukupno 114,7 milijuna kuna, od čega se europskim novcem financira 85%. Na projektu će se raditi idućih 19 mjeseci, a strateški partner projekta, tvrtka Atos, izabrana je kao najpovoljniji ponuditelj na natječaju iz 2021.

Na tom natječaju pojavila su se tri ponuditelja, dva konzorcija i jedan samostalan ponuditelj. Atos IT na natječaj se prijavio u društvu istoimene češke tvrtke i makedonskog Nextsensea, i njihova ponuda je bila najjeftinija.

Natjecali su se i Ericsson Nikola Tesla i IN2 koji su se javili zajedno s tvrtkom CUSPIS. Treći ponuditelj bio je King ICT.

Komentirajte prvi

New Report

Close