Na ljetnoj akademiji uče razvijati aplikacije koje neće završiti u ‘digitalnom smeću’

Autor: Lucija Špiljak , 16. svibanj 2021. u 08:10
Polaznici mogu očekivati individualni pristup i učenje od stručnjaka /PD

Dosad je ovaj program prošlo 276 polaznika, gotovo svi su poslije našli posao, a svaki se četvrti zaposlio u Infinumu.

Stručnjaci iz Infinuma i Porsche Digital Croatia na ljeto će održati besplatni tečaj izrade web i mobilnih aplikacija u sklopu šestog Infinum Academyja za koji trenutačno traju prijave.

Glavni cilj Akademije je pomoći studentima da se pripreme za tržište rada kroz tečajeve koji pokrivaju specifične tehnologije.

“Prema dosadašnjem iskustvu, Akademija daje odličnu bazu koja studentima omogućava daljnji razvoj”, rekao je Ivan Đikić, Head of Academy Affairs u Infinumu, dodajući kako polaznici mogu očekivati individualni pristup i učenje od stručnjaka koji su godinama gradili znanje i vještine.

Kroz ljetnu praksu u trajanju od pet tjedana studente i one koji su nedavno diplomirali podučit će kako razviti aplikacije koje neće završiti u digitalnom košu za smeće, konkretno kako napraviti web ili mobilnu aplikaciju, te kako postati stručnjak za Android, iOS, Ruby on Rails, Spring & Kotlin i JS & Angular i tako steći potrebno znanje za tržište rada.

Kako stvoriti koristan softver

Predavanja će se održavati dva puta tjedno po dva sata, a polaznicima će mentori kroz svih pet tjedana biti na raspolaganju na konzultacijama uživo ili putem Slacka/maila.

Academy se inače održava od 2015. i od tada sa svakom godinom broj prijava raste. Diplomu Infinum Academyja dosad je dobilo 276 polaznika, nakon čega je gotovo svaki od njih pronašao posao, a svaki četvrti polaznik se nakon prakse zaposlio u Infinumu.

Suosnivač Infinuma Matej Špoler kaže kako je taj rast još izraženiji ove godine jer se zbog pandemije Academy lani nije održao, stoga se posebno vesele upoznavanju novih studenata.

“Naučili smo puno tijekom naših 15 godina rada u Infinumu i željeli smo vratiti zajednici, a jedan od načina na koji to činimo je i Academy. Cilj je pružiti studentima praktično iskustvo, ali pomaže i nama da upoznamo one najmotiviranije i najspremnije učiti i razvijati se, i onda im vrlo rado ponudimo posao u Infinumu i Porsche Digital Croatia. Možemo reći da je Academy dobar način na koji ćete lakše doći do zaposlenja, ne samo kod nas nego i u drugim tvrtkama, jer imate neko iskustvo koje drugi nemaju. Primijetili smo da postoji određeni gap između znanja koji studenti steknu kroz obrazovanje te znanja i vještina koji su im potrebni na budućem radnom mjestu”, istaknuo je Špoler.

Najboljima radno mjesto

Upravo je jedan od mentora na iOS natječaju i iOS i R&D Team Lea,d Filip Gulan, završio Infinum Academy 2015. godine sa željom da stekne praktično iskustvo.

“Svidjelo mi se što smo na kraju svakog predavanja dobili zadaću koju bi nam mentori detaljno pregledali i napravili code review, s čime se nismo toliko susretali na faksu. Do kraja tečaja svaki polaznik će napraviti vlastitu aplikaciju, a one najbolje zapošljavamo u Infinumu i Porsche Digital Croatia”, rekao je Gulan.

Prijave za Infinum Academy zaprimaju se do 31. svibnja, a svi koji se dvoume prijaviti se ili ne, dilemu mogu razriješiti na online eventu Infinum Academy Sneak Peek, 18. svibnja u 17 sati, kada će predstaviti predavače, tečajeve i sve dodatne detalje, uz mogućnost da zainteresirani predavače pitaju sve što ih zanima.

Infinum je osnovan prije 15 godina, a danas je vodeća hrvatska tvrtka za dizajn i razvoj softvera koja je prošle jeseni u suradnji s Porsche Digitalom pokrenula razvojni centar za digitalne tehnologije Porsche Digital Croatia, u čiji razvoj kroz tri godine planiraju uložiti deset milijuna eura i zaposliti 100 stručnjaka.

Komentirajte prvi

ORGANIZATOR
ZLATNI PARTNER
PARTNER
PARTNER
partner
PARTNER
partner
partner

New Report

Close