Na konferenciji Infobip Shift predstavnici više od 600 kompanija

Autor: Poslovni.hr/Hina , 18. rujan 2023. u 15:24
Foto: Sime Zelic/PIXSELL

Startup zajednica bit će zastupljena na pozornici Infobipovog Startup Tribea gdje će se održati poseban program koji će javnosti, ali i potencijalnim investitorima, predstaviti najinovativnije nadolazeće kompanije

Sportski centar Krešimira Ćosića na Višnjiku u Zadru od ponedjeljka je domaćin najveće IT konferencije u jugoistočnoj Europi – Infobip Shift na kojoj sudjeluju predstavnici više od 600 kompanija, a očekuje se nekoliko tisuća posjetitelja.

Stručnjak za javni i virtualni nastup Peter Hopwood istaknuo je da je na konferenciju stiglo oko 90 govornika iz 30 zemalja iz vrha svjetske IT industrije te da će sudjelovati predstavnici više od 600 kompanija.

Edukativni program oduševit će ljubitelje softvera i tehnologije, ali to je samo dio onoga što ovu hrvatsku konferenciju izdvaja od sličnih u svijetu, naglasio je Hopwood.

Konferencija će obuhvatiti danas najaktualniju temu tehnologije – umjetnu inteligenciju i njen utjecaj na developersku profesiju, ali i ostale teme suvremene softverske industrije kao što su web development, API rješenja i programiranje u cloudu.

Startup zajednica bit će zastupljena na pozornici Infobipovog Startup Tribea gdje će se održati poseban program koji će javnosti, ali i potencijalnim investitorima, predstaviti najinovativnije nadolazeće kompanije

Infobip Shift od samih početaka snažan fokus stavlja i na popratni sadržaj, a bogat dodatni program neće izostati ni ove godine, rekla je voditeljica tima Infobip Shift konferencije Mirna Opolcer.

“Vjerujem da je većini prva asocijacija na tehnološku konferenciju neki neatraktivan događaj namijenjen samo uskom krugu profesionalaca. Upravo je to slika koju nastojimo izbjeći te bogatstvom sadržaja, produkcijom i uređenjem lokacije omogućiti posjetiteljima da pronađu nešto što će ih zanimati”, poručila je.

“Networking je puno lakši u opuštenoj atmosferi i to je ono čemu se posjetitelji rado vraćaju i što nas izdvaja od sličnih događaja na tehnološkoj sceni”, kazala je.

Suosnivač Infobipa Izabel Jelenić rekao je da je ove godine postignuta viša razina u usporedbi s lanjskom konferencijom.

“Imamo mnogo dobrih govornika, a među njima se najviše ističe legenda u softvare developmentu John Romero, koji će sudionike, između ostaloga, izazvati na turnir u videoigri Doom”, najavio je Jelenić.

Za ljubitelje adrenalina će u vanjskom prostoru biti postavljen poligon u kojem će svi posjetitelji moći okušati svoje vozačke vještine u superautomobilima.

Najavljena je i utrka dronova, prezentacije kompanija u EXPO dvorani i afterpartiji za sve sudionike. Očekuje se da će dvodnevna konferencija privući više tisuća posjetitelja.

Komentirajte prvi

New Report

Close