Muškarac preko interneta ukrao dva luksuzna auta: ‘Hvala na besplatnom Maybachu, frende’

Autor: Poslovni.hr , 24. lipanj 2024. u 09:12
Foto: Pixabay

Haker je dovoljno uvjeren u svoju nadmoć da se povremeno javi i naruga svojim žrtvama.

Jedan je haker iskoristio činjenicu da saloni nerijetko za prebacivanje vozila koriste vanjske usluge dostave. Ovaj haker je jednostavno upao u sustav i za dostavu 200.000 USD vrijednog Mercedes-Maybacha GLS600 unio novu adresu na Floridi, piše Road & Track.

“Kriminalac je zapravo hakirao portal vozača i znao koja se vozila prevoze, znao je što se događa. Dogodilo se da je lopov došao do vozača ponašajući se kao da je on primatelj i dao mu sve prave informacije, rekao mu je kamo auto treba ići”, rekao je zaposlenik dostavne tvrtke Steven Yariv za WSVN.

Neimenovani haker tu nije stao. Sad je izabrao dvostruko skuplji Rolls-Royce Cullinan. U ovom je slučaju vozaču dostavljaču poslao poruku da promijeni adresu za isporuku. Vozač je potvrdio adresu i vrijeme, pojavio se s Cullinanom te ga isporučio hakeru. 

Haker je dovoljno uvjeren u svoju nadmoć da se povremeno javi i naruga svojim žrtvama. “Hvala na besplatnom Maybachu, frende”, rekao je prije nego što je poslao fotografiju GPS trackera uklonjenog iz automobila uz riječi: “Buraz, auto je već u Dubaiju ili Europi, pogađaj.” 

Komentirajte prvi

New Report

Close