Mladi će do listopada na radionicama uvidjeti zašto je IT bitan

Autor: Lucija Špiljak , 24. kolovoz 2021. u 22:00
Udruga AIESEC provodi projekt Code Away/PD

Prijave na radionice još traju, dosad se prijavilo 15 mladih.

AIESEC Zagreb, podružnica međunarodne udruge, od 30. kolovoza provodi projekt Code Away. Dvaput tjedno do 1. listopada kroz radionice uživo i online će se mladima pružiti prilika za usavršavanjem znanja i prepoznavanjem IT sektora kao jednog od bitnijih u budućnosti.

Prijave na radionice još traju, dosad se prijavilo 15 mladih. To je, kaže Martina Silov iz AIESEC-a Zagreb, zadovoljavajuća brojka jer je područje edukacije kompleksno i kod prijavitelja može izazvati strah.

“Jako smo dugo radili na ovom projektu i iznimno smo ponosni na njega. IT sektor svakim danom postiže sve bolje rezultate i ključno je da svi studenti ili oni koji to više nisu, prepoznaju važnost tehničkih vještina. Ovo je izvrsna prilika za sve koji žele naučiti osnove i time si olakšati buduću edukaciju”, dodala je Martina Silov.

Radionice će održavati dvoje studenata softverskog inženjerstva iz Turske, a pokrit će programski jezik Python te Photoshop. Polaznici se mogu opredijeliti koji im se kutak IT-ja više sviđa – stvaranje web stranica i aplikacija pomoću Pythona, inače najpopularnijega jezika, ili ulazak u svijet digitalnog dizajna i marketinga kroz program Photoshop.

“Jako sam sretan što dolazim u Zagreb i uzbuđen što sudjelovanjem na projektu Code Away mogu spojiti svoju ljubav prema putovanjima i programskim jezicima”, rekao je Ozgun, jedan od turskih predavača Pythona.

Komentirajte prvi

New Report

Close