Milijuni korisnika prestaju koristiti Windows 10, evo i zašto

Autor: Poslovni.hr , 10. srpanj 2024. u 09:23
Foto: Pixabay

Lipanj ove godine mogao bi biti prekretnica u pozitivnom smjeru za Microsoft.

Microsoft je u prosincu prošle godine najavio da službeno prekida podršku za najpopularniji operativni sustav na svijetu – Windows 10. Do toga će doći u listopadu 2025. Ispočetka, to nije ostavljalo traga, ali nakon lipnja čini se da je počela tranzicije milijuna korisnika prema Windows 11.

Naime, “desetka” je od svibnja izgubila više od dva posto korisnika. Istovremeno, Windows 11 pridobio više od dva posto novih korisnika. U vrijeme objave o ukidanju podrške, Windows 10 je imao udio od 71 posto u sferi svih računala s nekim Windows operativnim sustavom, piše ICT Business.

Koliko je bio dominantan u odnosu na Windows 11 najbolje govori podatak da je upravo taj operativni sustav jedini da je izgubio korisnike usred ciklusa tranzicije u odnosu na prethodnu generaciju. To je značilo da se korisnici vraćaju na “desetku”, što se događa ponajprije ako se radi o nezadovoljstvu.

Ali, lipanj ove godine mogao bi biti prekretnica u pozitivnom smjeru za Microsoft jer se čini da korisnici polako obavljaju tranziciju, svjesni da je vremena zapravo jako malo, posebno ako je riječ o većim poslovnim sredinama. Stoga, u ovom trenutku Windows 11 ima 29,7 posto udjela. Windows 10 je na 66,1 posto.

Komentari (1)
Pogledajte sve

<p>Ima brojki za razliku od ovih iz Microsofta koje kažu da danas ima 20% korisnika koji još koriste Win 7 i Win XP za koje je prestala podrška…..</p>

New Report

Close