Microsoft besplatno daje pristup na šest mjeseci, a Google do 1. srpnja

Autor: Poslovni.hr/Hina , 05. ožujak 2020. u 11:22
Foto: REUTERS/Sergio Perez/File Photo

Google i Microsoft zbog koronavirusa (COVID-19) odlučili su besplatno ponuditi svoje videokonferencijske sustave i kolaboracijske alate koje inače nude tvrtkama.

Google je najavio da će do 1. srpnja 2020. svima koji to žele omogućiti besplatan pristup za vlastiti cloud uredski paket G Suite, koji koriste poslovni korisnici i obrazovne institucije. Microsoft je pak ponudio šest mjeseci besplatnog korištenja Microsoft Teamsa, koji je dio njegovog cloud uredskog paketa Officea 365, ali za korištenje ove mogućnosti nužno je kontaktirati kompanijin prodajni odjel ili partnere.
Javier Soltero, generalni direktor i potpredsjednik Googla za G Suite kaže da su primijetili da su, pogotovo u Vijetnamu i Hong Kongu gdje su škole zatvorene, brojni učenici počeli koristiti njihov cloud videokonferencijski alat Hangouts kao i G Suite i Google Classrooma te na ovaj način svima koji su pogođeni koronavirusom žele izaći u susret.
“Predani smo pomoći našim korisnicima u izazovnim vremenima te radimo na jačanju infrastrukture da bi mogli zadovoljiti rastuću potražnju za našom Hangouts uslugom tijekom ovog perioda”, zaključuje Soltero.

Komentirajte prvi

New Report

Close