Konzum interaktivnim videosadržajima pojednostavljuje online kupnju

Autor: Promo , 08. ožujak 2021. u 09:00

Shoppable video kupcu omogućava bržu i praktičniju kupnju proizvoda koji je privukao njegovu pažnju, a Konzum je prvi u maloprodajnom sektoru koji ga primjenjuje u Hrvatskoj.

Kao prvi maloprodajni lanac u Hrvatskoj s online prodavaonicom Konzum neprestano postavlja nove trendove u online kupnji, a jedan je od njih i shoppable video, interaktivan, zabavan i jednostavan način kupnje tijekom gledanja videosadržaja. Shoppable video predstavlja budućnost e-trgovine i još jedan način uštede dragocjenog vremena u eri užurbanog i modernog načina života.

Jednostavna i praktična kupnja

Riječ je o interaktivnom videu u kojem kupci mogu izravno obaviti kupnju dok gledaju sadržaj, a samo iskustvo kupnje jednostavno je i praktično – uz samo nekoliko klikova proizvod je u košarici. Brojne su pogodnosti online kupnje putem takvog videa s obzirom na to da usmjerava kupce izravno na proizvod koji im je zaokupio pažnju, omogućava im da odmah kupe proizvod koji su vidjeli i tako pruža bolje iskustvo korisnicima donoseći im i dodatan, koristan i zanimljiv sadržaj.

Inspiracija i interakcija

Prateći najbolja svjetska maloprodajna iskustva Konzum je i za kupce u Hrvatskoj snimio inspirativne i interaktivne videorecepte koji se mogu pronaći na Konzumovoj internetskoj stranici. Tako se sladokusci mogu okušati u pripremi čokoladnih kocki s narančom, bademima i marelicama, a ljubitelji palačinki mogu pripremiti slasne čokoladne palačinke s komadićima čokolade ili palačinke s bananom, zobenim pahuljicama i maslacem od kikirikija.

„Iskustvo kupnje nešto je po čemu se Konzum izdvaja i po čemu je prepoznatljiv na tržištu. Naša  je neprestana misija kupcu ponuditi najveću vrijednost za novac što postižemo kvalitetom i pristupačnošću asortimana, uvođenjem inovativnih rješenja te ulaganjima u  unaprjeđenja kojima stalno podižemo ljestvicu u maloprodaji. Naša najnovija primjena interaktivnih shoppable videosadržaja još je jedna u nizu pogodnosti za kupce, kojom im donosimo zanimljiv sadržaj, potičemo i inspiriramo na isprobavanje novih okusa te omogućavamo još jednostavniju kupnju“, izjavila je Dunja Delić, direktorica Sektora marketinga Konzuma.

Uz primjenu shoppable videa, Konzum je i jedini maloprodajni lanac u Hrvatskoj koji stavlja naglasak na social commerce, odnosno omogućava korisnicima na Facebooku i Instagramu da se jednim klikom informiraju o proizvodu ili ga odmah i kupe. Na taj način zaokružuje jedinstveno iskustvo kupnje namirnica, higijenskih i kućanskih potrepština iz udobnosti vlastitog doma, trenda koji je prepoznao još daleke 2002. godine. Od tada kontinuirano slijedi jasnu strategiju razvoja te iz godine u godinu povećava broj i interes kupaca.

New Report

Close