Komercijalni 5G HT-a uveden u još 15 gradova i naselja

Autor: Poslovni dnevnik , 29. travanj 2021. u 10:20
5G mobilna mreža zasad je dostupna u 45 mjesta u Hrvatskoj/Pixabay

Tehnologija 5G omogućuje brži i bolji pristup internetu, brži odaziv mreže te osjetno bolju povezanost velikog broja uređaja.

Komercijalna mobilna mreža pete generacije (5G) Hrvatskog telekoma od srijede je dostupna u 15 novih gradova i naselja, izvijestio je HT u srijedu.

HT-ova komercijalna 5G mreža tako je od jučer dostupna u Puli, Crikvenici, Selcu, gradu Krku, Sisku, Petrinji, gradu Pagu, Vodicama, Kaštelima, Imotskom, Metkoviću, Pločama, Baškoj, Malinskoj i Podstrani. Ukupno je dostupna u 45 gradova i obuhvaća 1,7 milijuna stanovnika, kažu u HT-u.

Tehnologija 5G omogućuje brži i bolji pristup internetu, brži odaziv mreže te osjetno bolju povezanost velikog broja uređaja.

“S 5G mrežom svakom gradu i lokalnoj zajednici omogućavamo primjenu tehnologije koja je temelj društvenog i gospodarskog razvoja.

Neovisno o tome radi li se o pametnim gradovima, digitaliziranoj poljoprivredi, naprednoj medicini, obrazovanju budućnosti ili učinkovitijoj proizvodnji, 5G mreža je zbog široke primjenjivosti neizostavan dio svakog modernog sustava i transformativnog poslovnog modela“, izjavio je Boris Drilo, član Uprave i glavni direktor za tehniku i informacijske tehnologije HT-a.

Ova mreža trenutačno djeluje na tehnologiji dinamičkog dijeljenja spektra – DSS čija primjena omogućava upotrebu postojećih frekvencija za 5G i brzu implementaciju 5G mreže te smanjuje potrebu za novim baznim stanicama i lokacijama.

Komentirajte prvi

New Report

Close