Kanađani objavili prve oglase za posao za ured u Zagrebu

Autor: Bernard Ivezić , 22. travanj 2020. u 07:00
GettyImages

U Europi FreshBooks posluje iz ureda u Amsterdamu, dok mu je plan u Hrvatskoj stvoriti razvojni odjel od 30 do 40 programera unutar godine dana.

Kanadska IT tvrtka FreshBooks, koja unatoč pandemiji koronavirusa, nije odustala od svojih planova da u Zagrebu otvori razvojni centar, objavila je prve oglase za poslove.

Prvenstveno traže stručnjake za programski jezik Python, ali su otvoreni i za druge programere. Naime, FreshBooks integrira svoju platformu s nizom drugih cloud servisa od GSuitea i Stripea preko HubSpota do Shopifyja.

FreshBooks, kojem je sjedište u Torontu, proizvodi cloud softver za računovodstvo prvenstveno namijenjen matičnom te tržištima SAD-a, Irske i Velike Britanije. Međutim, tvrtka ima više od 24 milijuna krajnjih korisnika u 160 država. Hrvatska nije među njima.

Softver kanadske tvrtke, naime, idućih nekoliko godina neće ni biti prilagođen hrvatskoj regulativi, odnosno ovdje neće biti dostupan. Plan je FreshBooksa da otvaranjem ureda u Hrvatskoj intenzivira pripreme za širenje na europsko tržište, a time i ponudu usluga u Hrvatskoj. Trenutačno to opisuju kao podršku unapređenju postojeće platforme i privlačenju novih klijenata.

U Europi FreshBooks posluje iz ureda u Amsterdamu, dok mu je plan u Hrvatskoj stvoriti razvojni odjel od 30 do 40 programera unutar godine dana.

Kako kažu u FreshBooksu, u Hrvatskoj su uvjereni da postoje vrlo stručni programeri, ističu da se Zagreb nalazi u istoj vremenskoj zoni kao i Amsterdam, da je Hrvatska članica Unije, a i da su cijene programera ovdje niže nego na zapadu.

Komentirajte prvi

New Report

Close