Jeste li znali da vaš mobitel može prepoznati skrivene kamere? Postupak je jednostavan

Autor: Poslovni.hr , 23. siječanj 2023. u 10:38
FOTO: TheRegisti /Unsplash

Pametni telefoni iz godine u godinu postaju sve pametniji, a možda niste znali to da su kamerice dobrog dijela današnjih smartphonea u stanju detektirati skrivene kamere.

Kako bi mogle snimati u uvjetima slabog ili nikakvog osvjetljenja, nadzorne kamere često koriste infracrveni spektar svjetla. Ljudsko oko ne može ga vidjeti, no kamerica mobitela itekako može.

Provjeriti je li kamera vašeg mobilnog ljubimca opremljena mogućnošću detekcije infracrvene svjetlosti možete izuzetno jednostavno, korištenjem daljinskog upravljača televizora.

Pokrenite kamericu mobitela te je usmjerite prema daljinskom upravljaču TV uređaja. Pritisnite neku tipku na njemu te promatrajte zaslon mobitela.

Ako je vaša kamera u stanju detektirati infracrvenu svjetlost, ona će se prikazati kao stalna ili pulsirajuća svjetlost, donosi tportal.

Jednako tako, ako stražnja kamerica uređaja ne detektira infracrvenu svjetlost, nije isključeno da to neće moći prednja, pa isprobajte.

Detekcija infracrvene svjetlosti putem kamere mobitela može biti korisna ako želite provjeriti nalazi li se koja skrivena kamera u nekom AirBnB ili nekom drugom privatnom smještaju koji koristite, a ne smatrate ga pouzdanim. U takvim smještajima najbolje je što više zamračiti prostoriju te aktivirati kameru mobitela i pregledati prostor.

Komentirajte prvi

New Report

Close