Infinum ima novu investiciju: Rentlio jača poziciju u Hrvatskoj i regiji, a planira i veće aktivnosti na svjestskom tržištu

Autor: Lucija Špiljak , 07. veljača 2022. u 09:55
Rentlio tim / Foto: PD

Sustav Rentlio danas koristi više od 8000 smještajnih jedinica u više od 40 zemalja svijeta.

Infinum Ventures, investicijski ogranak vodeće hrvatske IT tvrtke Infinum, uložio je u zadarsku travel-tech tvrtku Rentlio čiji istoimeni sustav od 2015. automatizira operativne i prodajne procese hotela, hostela, apartmana i ostalih turističkih objekata. Prva je ovo vanjska investicije tvrtke koja se nametnula kao predvodnik digitalizacije turizma, a usto planiraju i globalno širenje.

“Nakon sedam godina samostalnog razvoja tvrtke, neizmjerno sam ponosan što smo zaslužili priliku naš put nastaviti s najboljima od hrvatskog IT-a. Turistička industrija u segmentu pružanja usluge smještaja jako zaostaje u adaptaciji na tehnološko doba”, rekao je Marko Mišulić, direktor i osnivač Rentlija u kojem trenutačno radi više od 20 stručnjaka za tehnologiju u turizmu.

Investiciju će tvrtka iskoristiti za daljnji razvoj poslovanja; od povećanja tima do akvizicije novih tržišnih segmenata kroz razvoj novih funkcionalnosti. Sustav Rentlio danas koristi više od 8000 smještajnih jedinica u više od 40 zemalja svijeta. Većina korisnika je s područja Hrvatske, stoga investicija i partnerstvo s Infinumom označava i jačanje pozicije Rentlija u regiji. Planiraju i jače akvizicijske aktivnosti na globalnom tržištu, prvenstveno u zemljama poput Italije, Portugala, Španjolske i Vijetnama gdje tvrtka već ima značajniju bazu korisnika.

Mišulića veseli što su pokazali da se do ovakvih suradnji može doći čak i kada kompanija nije smještena u Zagrebu.

‘Uvijek smo u potrazi za kompanijama i talentiranim osnivačima’

Direktor i osnivač Infinuma Tomislav Car preuzima ulogu savjetnika u Rentliju. S gotovo 20 godina poduzetničkog iskustva iza sebe, Infinum Ventures ulaže u kompanije ambicioznih osnivača te im savjetima i mentorstvom pomaže skalirati poslovanje do novih granica.

“Jako smo optimistični kad je u pitanju tehnologija u turizmu i na ovu investiciju gledamo kao istinsko partnerstvo. Ponosni smo što ćemo sudjelovati u selidbi cijelog jednog sektora u cloud”, istaknuo je Car koji je 2017. uložio u CircuitMess mladog inovatora Alberta Gajšaka koji je tada tek bio na početku izgradnje danas uspješnog startupa.

U slučaju Rentlija riječ je o Infinumovu ulaganju u stabilnu kompaniju koja više nije u fazi startupa. Također, podsjetimo, Infinum je lani u listopadu prošle godine u suradnji s Porsche Venturesom u Zagreb doveo startup investitora APX, specijaliziranog za ulaganja u startupe u ranoj fazi razvoja, kako bi skrenuli pažnju investitora na inovacije koje dolaze iz Hrvatske i regije.

“APX je specijaliziran upravo za ulaganja u startupe u ranoj fazi, često kao prvi ulagač. Infinum i APX povezuje partnerski odnos te smo zadovoljni što su upravo na naš i poziv Porsche Ventures došli u Hrvatsku, gdje su uvijek u potrazi za inovativnim tvrtkama. Infinum je prošle godine otvorio tri nova ureda tako da danas poslujemo na šest lokacija u Europi i Americi, dok smo prošlogodišnjim preuzimanjem makedonskog 3P Developmenta ojačali svoju poziciju u regiji. Mi smo primarno fokusirani na rast i razvoj kompanija koje smo sami pokrenuli. Tu pričamo o kompanijama Infinum, Productive i Porsche Digital Croatia. Neovisno o tome, uvijek smo u potrazi za kompanijama i talentiranim osnivačima s kojima bismo mogli surađivati u nekom obliku”, pojasnio nam je Car.

Komentirajte prvi

New Report

Close