Ina pokreće svoj prvi startup program

Autor: Poslovni dnevnik , 29. kolovoz 2019. u 21:59
Na svečanom potpisivanju ugovora o suradnji u prostorijama Ine

Potpisivanjem ugovora između Ine, Algebre LAB, Step RI-ja i ZICER-a krenuo je program ANI.

Potpisivanjem ugovora između Ine, Algebre LAB, Step RI-ja i ZICER-a simbolično je označen početak prvog Ininog start-up programa pod nazivom ANI.

ANI je kratica od 'akceleriranje novih ideja', ali i INA čitana unazad, čime se želi naglasiti namjera kompanije da sagleda poslovne izazove iz druge perspektive, sa stajališta novih tehnologija i potencijalno novih načina obavljanja poslova.

Kroz startup program i javne pozive Ina će pristupiti velikom broju ljudi u Hrvatskoj koji svojim inovativnim rješavanjem različitih problema pokušavaju svoju ideju učiniti poslovno održivom. Fokus natječaja bit će na maloprodaji, mobilnosti i energiji, ali i drugim izazovima koji mogu biti relevantni za kompaniju ili mogu funkcionirati kao samostalni poslovni model. ANI program uključit će tri partnera Algebra LAB, ZICER i Step RI,  tri start-up inkubacijska programa, dva hackatona i niz manjih događanja.

"Ina je pokrenula sveobuhvatan startup program za privlačenje inovativnih ideja, timova i startupova u skladu s vlastitom razvojnom vizijom koja prati promjene na tržištu kako bismo se prilagodili novim navikama kupaca i dugoročno ostali njihov prvi odabir. Projektom ANI povezujemo se sa startup zajednicom i ulazimo u prostor razvoja novih ideja i poslovnih modela u njihovoj ranoj fazi, stoga ovim putem pozivam sve zainteresirane da nam se jave" izjavio je Marijan Mrkonjić, direktor Novih biznisa Ine.

Frane Šesnić, direktor ZICER-a kazao je kako su Startup Factory, prvi javno financiran predakceleracijski program u Zagrebu i šire, pokrenuli2016. godine.  "Kroz intenzivnu edukaciju, mentorsku i infrastrukturnu podršku tu se razvijalo 39 timova, a najboljih 16 ostvarilo je i bespovratna sredstva Grada Zagreba u iznosu višem od 2 milijuna kuna. Danas oni rade na daljnjem razvoju, privlače investicije i osvajaju strana tržišta. Spremni smo za  Startup Factory 2019 kojem partnerstvo s Inom donosi novu širinu te svježe prilike za testiranje i implementaciju ideja", izjavio je Šesnić.

Boris Golob, direktor Step RI-a rekao je kako je Ina i prerada nafte je oduvijek u Rijeci sinonim visokotehnološke proizvodnje i industrijske primjene novih znanja. "ANI@StepRi Playpark kao zajednički program inkubacije otvara novu dimenziju našeg modela podrške start-upovima, no za Step Ri je partnerstvo s Inom silno važno i kao simbol tehnološke reindustrijalizacije Rijeke i stvaranja suvremenog, na inovacijama utemeljenog gospodarstva", kazao je Golob.

Komentirajte prvi

New Report

Close