‘Idealno središte’: Preuzeli splitsku IT tvrtku, iz Hrvatske će se širiti u regiji

Autor: Lucija Špiljak , 15. srpanj 2021. u 12:36

U portfelju imaju klijente poput Microsofta, Unilevera, Panasonica, Samsunga, Allianza, Philipsa…

Jedna od vodećih svjetskih digitalnih agencija Dept preuzela je splitsku IT tvrtku Blazing Edge, čime je najavila ulazak na hrvatsko tržište. Blazing Edge kao dio Depta postaje i sjedište agencije za regionalno poslovanje.

Dept, čije je sjedište u Amsterdamu, poznat je po svojem poslovnom modelu ekspanzije putem preuzimanja lokalnih perspektivnih IT i tech tvrtki. U portfelju ima klijente poput Microsofta, Unilevera, Panasonica, Samsunga, Allianza, Philipsa i drugih, a zaslužni su i za podizanje interesa za ovogodišnju Euroviziju izradom jedinstvenog 3D virtualnog pregleda natjecanja koje je prošle godine pratilo više od 180 milijuna ljudi širom svijeta.

Agencija je ove godine osvojila ukupno 11 prestižnih Webby nagrada (2021 Webby Awards) za svoje klijente, među kojima su Google, Patagonia, Honig i drugi.

Potencijal za regionalnu prisutnost

Preuzimanjem tvrtke Blazing Edge, Dept je započeo proces uspostavljanja lokalnih i regionalnih poslovnih odnosa te je uz splitski, nedavno otvoren i zagrebački ured. Dept je trenutno na hrvatskom tržištu prisutan s nešto više od 30 iskusnih developera iz područja web developmenta, osiguranja kvalitete i mobilea, dok je plan do kraja sljedeće godine udvostručiti broj digitalnih profesionalaca te nastaviti s rastom i tijekom nadolazećih godina.

„Posljednje dvije godine su za nas bile pune velikih promjena i novih izazova. S jedne strane, gradili smo vrlo kvalitetan tim IT stručnjaka kako bismo pružili što bolju uslugu svojim klijentima, dok smo se s druge strane istovremeno morali prilagođavati novom postavu i ubrzanom širenju poslovanja i kadra radi akvizicije. Biti dijelom Depta te biti prepoznat kao potencijal za regionalnu prisutnost uistinu je velika čast i potvrda kvalitete našeg rada te smo daleki put prevalili od naših početaka u malom podrumu.

Veliko je zadovoljstvo kod akvizicije pronaći nekoga s kim dijelite iste ciljeve i vrijednosti te za koga odmah osjetite da vam se kulture i odnosi poklapaju. Zajedno nam se otvaraju puno veće mogućnosti i siguran sam da, biti dijelom ovakve kompanije, donosi sa sobom i dodatnu vrijednost koja će svakako imati i veliki utjecaj na širu zajednicu unutar koje poslujemo. Naime, Dept je poznat po svom modelu društveno odgovornog poslovanja i ponašanja, te sam iznimno ponosan što ćemo i mi u Hrvatskoj provoditi projekte koji će pozitivno utjecati na društvo u cjelini“, rekao je Ivan Blažević, osnivač splitskog Blazing Edgea i regionalni direktor Dept agencije.

CEO Depta Dimi Albers rekao je da Hrvatsku doživljavaju kao izvrsno uporište za poslovanje i širenje na ostatak regije.

“Imate zdravu poslovnu i poduzetničku scenu i atmosferu, dok ste istodobno idealno središte za stručnjake u kreativnosti, tehnologiji i bazama podataka. Već duže vrijeme pratimo razvoj industrije u Hrvatskoj i vrlo smo zadovoljni činjenicom da smo sada prisutni s uredima u Zagrebu i Splitu i da postajemo dijelom hrvatskog tržišta. Dodao bih i da je porijeklo moje supruge hrvatsko te volimo posjećivati hrvatsku obalu i prekrasno Jadransko more tijekom ljetnih praznika, tako da sada mogu kombinirati posao sa zadovoljstvom dok sam u Hrvatskoj”, poručio je Albers.

Komentirajte prvi

New Report

Close