HT radi prvu privatnu 5G mrežu u državi

Autor: Bernard Ivezić , 24. veljača 2020. u 06:13
Foto: GettyImages

Nakon Zagreba operater planira privatne 4G i 5G mreže postavljati u Rijeci, Splitu i Osijeku, a slične projekte DT radi u Austriji i Njemačkoj.

Hrvatski telekom ugovorio je s FER-om izgradnju prve privatne mobilne mreže u Hrvatskoj temeljene na 4G i 5G tehnologijama – Campus Networka.

Slične mreže Deutsche Telekom već radi u Austriji, Češkoj, Njemačkoj i Mađarskoj, a HT će u projekt uložiti dva milijuna kuna.

Nataša Malić, direktorica pristupnih mreža u HT-u kaže da slične projekte planiraju u Rijeci, Splitu i Osijeku i da je cilj potaknuti razvoj rješenja iz područja automatizacije, robotike, edge i fog computinga te drugih IT primjena.

Jerko Dumanić, direktor za marketing poslovnih korisnika HT-a kaže da su ponosni što mogu pomoći i znanost i gospodarstvo. “HT je najveći privatni ulagač u razvoj STEM-a, i to potvrđujemo s Campus Networkom”, kaže Dumanić.

Gordan Gledec, dekan FER-a kaže da rade novi iskorak. “Trenutačno provodimo oko 200 znanstveno-istraživačkih projekata i s ovim dobivamo nove mogućnosti”, zaključuje Gledec.

Komentirajte prvi

New Report

Close