HT radi najveći FTTH projekt u V. Gorici

Autor: Bernard Ivezić , 28. srpanj 2020. u 22:00
Izgradnja optičke mreže investicija je od 29 milijuna kuna/Pixabay

Velika Gorica je s više od 63.000 stanovnika šesti grad u Hrvatskoj.

Hrvatski telekom najavio je da kreće u izgradnju optičke mreže u Velikoj Gorici, koja će pokriti 14.000 kućanstava i omogućiti brzine surfanja od 100 Mbit/s na više. Uključujući i gigabitne veze.

Projekt je vrijedan 29 milijuna kuna i dio je plana HT-a da tijekom 2020. postavi 80.000 novih optičkih priključaka te ostane pojedinačno najveći privatni investitor u telekomunikacijama u Hrvatskoj. Boris Drilo, član Uprave HT-a za tehniku kaže da u ovoj godini žele postići rekordan, 60-postotni rast u pokrivanju kućanstava optikom.

“Optičke mreže do kućanstava bez sumnje omogućuju najkvalitetniji i najbrži pristup internetu i sastavni su dio digitalizacije društva, povećanja gospodarske konkurentnosti i kvaliteta života”, kaže Drilo.

Velika Gorica je s više od 63.000 stanovnika šesti grad u Hrvatskoj. Prema Hakomu, unazad godinu dana u gradu je interes za postavljanje optike pokazao i A1 Hrvatska.

Do kraja 2019. pokrio je svojom optikom 488 privatnih i javnih objekata do aerodroma i tijekom ove godine planira pokriti središte grada.

Gradonačelnik Dražen Barišić kaže da je optika danas možda i najvažniji preduvjet gospodarskog razvoja i privlačenja investicija, a podjednako je važna i u razvoju društva.

Komentirajte prvi

New Report

Close