Hrvatski serijal sa 600.000 igrača lansirao novi hit na Steamu

Autor: Bernard Ivezić , 25. veljača 2019. u 16:52
Uživite se u ulogu kapetana Jonathana Bolda

Na ‘trojci’ su nam partneri Intel, AMD, Razer, Corsair i Steel Series pa ćemo podržavati razni gaming hardver, kaže Igor Gajić.

Starpoint Gemini, jedan od najuspješnijih hrvatskih gaming serijala s više od 600.000 prodanih naslova, započeo je pretprodaju svog trećeg nastavka na najvećoj svjetskoj trgovini računalnim igrama Steamu.

U domaćem studiju LGM Gamesu navode da su u prvih 12 sati od objave dobili zavidan broj predbilježbi za novu igru. 

Veliki tim
Igor Gajić iz LGM Gamesa kaže da je Starpoint Gemini 3 njihov najambiciozniji projekt dosad.   "S novim naslovom želimo pomaknuti granice; kako u kvaliteti, tako i na tržišnom uspjehu, a očekivanja su velika", kaže Gajić. Dodaje da na RPG svemirskoj igri, koja igraču omogućuje da se uživi u svijet kapetana Jonathana Bolda, radio uži tim od 15 stručnjaka, a dodatno im je pomagalo pet vanjskih stručnjaka.

Iako u naslovu nosi brojku tri, ovo je četvrta igra u serijalu. Gajić kaže da su nakon Starpoint Gemini 1, koji je imao "klimavi start", prije pet godina izdali Starpoint Gemini 2. Riječ je o najprodavanijem naslovu iz serijala dosad. Gajić nam je potvrdio da je prodan u više od 400.000 primjeraka.  Prije dvije godina hrvatski studio LGM Games, koji se prije najčešće predstavljao punim imenom Little Green Men Games, izdao je spin-off franšize Starpoint Gemini Warlords. I taj se naslov dobro prodao, u više od 200.000 primjeraka.

"Dvojka i Warlords hitovi su među fanovima žanra pa na tim uspjesima stvorili smo vrlo stabilnu bazu na kojoj možemo graditi čvrste temelje za novu igru", kaže Gajić. 

Pohvale industrije
Prethodni naslov u serijalu, Warlords, imao je odličnu ocjenu na Metacriticu, 73%, a prije dvije godine, kad je izdan na Steamu je osvojio zlatnu medalju kao Early Access Grads Best of 2017.

Prema Poslovnoj Hrvatskoj, tvrtka Intercorona, preko koje LGM Games posluje, od 2013. do 2017. narasla je s četiri na 18 zaposlenih, po prihodima s 840.500 na 4,86 milijuna kuna, a gotovo sav prihod je izvoz.  "Na trojci su nam partneri Intel, AMD, Razer, Corsair i Steel Series pa ćemo podržavati razni gaming hardver", zaključuje Gajić.

Komentirajte prvi

New Report

Close