Hrvatski inženjeri radit će softver za najveću B2B e-mrežu plaćanja

Autor: Sergej Novosel Vučković , 18. kolovoz 2021. u 22:00
Godišnje se obradi transakcija vrijednih više od 200 milijardi dolara/PD

Jedan od izazova je ubrzati cijeli servis plaćanja između banaka i prijenos novca skratiti na nekoliko sekundi.

Američki Bottomline je najveća i najbrže rastuća elektronska mreža plaćanja među organizacijama (B2B), koja opslužuje 450.000 subjekata u 92 države, a priliku da za nju razvijaju rješenja u cloudu dobili su inženjeri GlobalLogica Hrvatska, ispostave američke kompanije za produkt inženjering, odnedavno u vlasništvu japanske Hitachi Grupe.

Ovdašnji stručnjaci, kojih se ukupno više od 80 s godinama afirmiralo u razvoju softvera za npr. auto i telekom industriju, sudjelovat će u operacijama prelaska korisnika s papirnatih na suvremene, elektroničke transakcije.

Bit će, navode iz GlobalLogica, zaduženi, uz ostalo, za kibernetičku sigurnost i prijenos financijskih podataka, a da je riječ koliko o osjetljivom, toliko i značajnom poslu vezano uz razvoj mreže plaćanja svjedoči podatak da se preko Bottomlinea godišnje obradi transakcija vrijednih više od 200 milijardi dolara.

Lanjski prihod te kompanije bio je 442 milijuna dolara. Iskorak je ovo GlobalLogica u nova područja, pogotovo financijskih tehnologija (fintech).

“Uključivanje GlobalLogic Hrvatska u rad za Bottomline, koji već obavlja naš tim na svjetskoj razini, je sigurno vrlo atraktivan lokalnim softverskim inženjerima jer će se susresti s brojnim izazovima, implementirati složena rješenja te biti u centru događanja u području razvoja softvera za financijsku industriju”, ističe Vladimir Kosanović, direktor GlobalLogic Croatia.

Igor Čović, voditelj divizije Commerce u GlobaLogicu Croatia, kaže da je jedan od izazova ubrzati cijeli servis plaćanja između banaka i transfer novca skratiti na svega nekoliko sekundi.

Neki od zadnjih većih projekata na kojima su ovdje radili su suradnja s njemačkim Elektrobitom, dobavljačem softvera za autoindustriju, razvoj koda za Googleov Android Automotive radi integracije u infotainmente jednog od lidera autoindustrije, razvoj softvera i web platforme za aplikacije za upravljanje kućanskim uređajima jednog velikog proizvođača…

Komentirajte prvi

New Report

Close