Gotovo 100 milijardi dolara izbrisano je s kripto tržišta, što će biti dalje?

Autor: Poslovni.hr , 20. srpanj 2021. u 12:36
Foto: Pixabay

Do pada bitcoina došlo je nakon velike rasprodaje na svjetskim burzama.

Bitcoin je prvi put od 22. lipnja pao ispod 30.000 američkih dolara povlačeći za sobom i ostale digitalne valute, piše PC Chip.

Prema podacima CoinMarketCap-a, oko 98 milijardi američkih dolara izbrisano je s cijelog tržišta kriptovaluta u posljednjih 24 sata, točnije do utorka u 12:29 ujutro po istočnom vremenu. Prema podacima CoinDeska, Bitcoin je pao za više od 6%, dok je eter pao gotovo 9%, a XRP gotovo 10%.

Do pada bitcoina došlo je nakon velike rasprodaje na svjetskim burzama. U ponedjeljak je Dow Jones Industrial Average imao najgori dan od prošlog listopada. “Došlo je do velike rasprodaje na globalnim tržištima, rizična imovina je sveobuhvatna”, rekla je Annabelle Huang, partnerica u tvrtki za financijske usluge kriptovaluta Amber Group.

Postoje “zabrinutosti zbog kvalitete i snage gospodarskog oporavka”, čime je i “imovina većeg rizika postala slabija”, rekao je Huang. “Zajedno s nedavnom slabošću BTC-a (bitcoin-a), ovakva situacija je dodatno spustila kripto tržište na najniže razine.”

Što će biti dalje?

Pad Bitcoina ispod 30.000 američkih dolara mogao bi biti važan, smatra Ayyar, koji je rekao da bi prodaja mogla ići i dalje kako bi se testirala razina od 22.000 do 24.000 dolara. Da bi nakon toga, bitcoin mogao početi rasti. “Bitcoin vidim negdje između 20-40.000 (20.000 do 40.000 USD) već neko vrijeme, prije nego što se desi nekakav značajan skok”, rekao je Ayyar.

Chu iz Kinetic Capital-a također vide potencijalnu prodaju vodeće kriptovalute pred sobom. “Q1-ov zamah kripto tržišta je i dalje u tijeku i prijeti daljnjim padovima vodeće kriptovalute, potencijalno ispod razine od 25 tisuća dolara”, rekao je Chu.

Komentirajte prvi

New Report

Close