Google uvodi novu opciju za korisnike

Autor: Poslovni.hr , 27. veljača 2024. u 09:52
Foto: Pixabay

Ova funkcija je još uvijek u beta verziji te je zasad dostupna samo korisnicima aplikacije Messages na engleskom jeziku.

Kompanija Google je najavila nadogradnje za Android, a među njima su integracija AI chatbota Gemini u aplikaciju Messages, kao i sumiranje teksta tijekom vožnje pokretano AI tehnologijom, piše Klixba.

Korisnici aplikacije Messages mogu pristupiti Googleovom chatbotu Gemini bez napuštanja aplikacije za dopisivanje. Gemini u ovoj aplikaciji može obavljati različite zadatke poput pisanja poruka, pružanja pomoći u planiranju događaja, a može poslužiti i za razgovor ako je vozaču dosadno. Ova funkcija je još uvijek u beta verziji te je zasad dostupna samo korisnicima aplikacije Messages na engleskom jeziku.

Android Auto također dobiva korist od AI tehnologije, koja bi mogla pomoći u smanjenju ometanja vozača prilikom primanja poruka. Primjera radi, ako u grupni chat stiže veća količina poruka ili pak netko šalje duge poruke, Android Auto će ih automatski sažeti i pročitati vozaču sažetiju verziju. Također, predložit će odgovore i radnje na osnovu poruka kao što je vrijeme dolaska na lokaciju, tako da vozač može odgovoriti jednim dodirom na ekran i nastaviti se fokusirati na vožnju.

Google je najavio i neke nove funkcije pristupačnosti za Android, uključujući AI generirane opise fotografija u aplikaciji Lookout. Moći će generirati opise za fotografije pronađene na internetu ili primljene putem poruka, a potom ih pročitati korisniku. Funkcija je zasad dostupna samo na engleskom jeziku, no polako se širi na globalno tržište.

Googleova funkcija Lens u aplikaciji Maps dobiva poboljšanu opciju čitača ekrana, koja će omogućiti korisnicima da usmjere kameru na nešto ispred njih poput restorana ili stanice javnog prijevoza, nakon čega će dobiti relevantne informacije o tome.

Nadogradnje uključuju i nove kontrole emitiranja za Spotify pod nazivom Spotify Connect, tako da korisnici mogu neprimjetno prelaziti na korištenje drugih uređaja poput slušalica i zvučnika. Ova funkcija je već bila dostupna za YouTube Music.

Komentirajte prvi

New Report

Close