Godinu će zaključiti s gotovo 60 milijuna kuna prihoda, šire se u Keniju i Srbiju

Autor: Lucija Špiljak , 27. studeni 2021. u 08:15
Goran Kalanj/ZOE ŠARLIJA/PIXSELL

Sljedeće godine šire se i u Split.

U protekloj godini IT tvrtka Serengeti značajno se proširila. Samo ove godine planiran je rast od 25 posto, čime potvrđuju raniji status jedne od najbrže rastućih kompanija u ovom dijelu Europe, a godinu će zaključiti s gotovo 60 milijuna kuna prihoda.

Osim širenja u SAD-u i Skandinaviji, otvorili su razvojni centar u Srbiji u Kragujevcu s 20-ak zaposlenih te manji centar u Nairobiju u Keniji s petero zaposlenika.

Direktor Goran Kalanj fdkyo je da zapošljavaju strane stručnjake zato što im rad na daljinu pruža određenu fleksibilnost. Pritom je istaknuo da su njihova strateška odrednica kvalitetni odnosi sa zaposlenicima i kupcima koje žele kao partnere.

Serengeti ima urede u Zagrebu, Bjelovaru i Varaždinu gdje zapošljavaju 180 ljudi, a jedan od noviteta je otvaranje ureda u Splitu sljedeće godine, gdje planiraju zaposliti 20 stručnjaka.

Osim razvoja softverskih sustava i informiranja timova, velike investicije tvrtka je imala u području strojnog učenja i FIYU proizvoda (platforma za brzi razvoj poslovnih aplikacija koja skraćuje vrijeme i trošak razvoja, op.a).

“Razvijali smo FIYU intenzivno dvije godine, i to prije svega za vlastite potrebe, tako da smo sami bili i prvi korisnik ove inovativne platforme. Međutim, ubrzo se ukazala prilika i da naši klijenti iskoriste sve prednosti ove platforme. Počeli smo s jednim kupcem, u planu ih je već pet, a do kraja iduće godine očekujemo da će čak 20 naših klijenata koristiti FIYU.

Dalje planiramo rast i širenje na nova tržišta u 2022. godini, a naglasak je na jačanju američkog tržišta gdje smo ostvarili dobre prilike. Osim razvoja softverskih sustava i informiranja timova, velike investicije bile su u području strojnog učenja i FIYU proizvoda (platforma za brzi razvoj poslovnih aplikacija koja skraćuje vrijeme i trošak razvoja, op.a). U ovoj smo godini proširili suradnju s tvrtkom Fornix na području solarne tehnologije u kojem su lider”, istaknuo je Kalanj.

Ivan Milas, Zoran Kovačević i Goran Kalanj / FOTO: Zoe Šarlija/PIXSELL

Značajna širenja i veliki klijenti

Serengeti je osim u Hrvatskoj i užoj regiji već dugi niz godina prisutan i u Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj gdje se već etablirao kao pouzdan partner. Ključna ekspertiza Serengetija nalazi se u financijskoj industriji, logistici, industrijskoj proizvodnji, energetici i zdravstvu.

Ove godine Serengeti je otvorio i jedno potpuno novo tržište – započet je projekt za švedsku tvrtku Stratiteq, čime je Serengeti zakoračio u Skandinaviju, iznimno potentno tržište. Uz to, pred sam kraj prošle godine Serengeti je intenzivirao svoj razvoj na tlu SAD-a, gdje je zaključen ugovor s klijentom iz Kalifornije, a riječ je o vrlo vrijednom i velikom projektu e-commerce platforme koja se bavi zdravstvenim uslugama.

Polovicom srpnja zaključen je i ugovor s izraelskom Tevom, jednim od najjačih globalnih igrača farmaceutske industrije, a za njih će hrvatski Serengeti razvijati ključne poslovne informacijske sustave.

Među velikim imenima koji su nedavno postali klijenti Serengetija izdvajaju se Protel, iznimno jaka globalna kompanija s centralom u Njemačkoj koja nudi tehnološka rješenja u hotelskoj industriji zadnjih 25 godina, u više od 14.000 hotela u čak 93 države, kao i Addiko banka, gdje Serengeti radi na projektu Appian BPM, rješenja za inteligentnu automatizaciju koje kombinira snagu upravljanja poslovnim procesima, strojnog učenja i robotske automatizacije procesa s low-code razvojem kako bi se povećala produktivnost i smanjili troškovi.

Komentirajte prvi

New Report

Close