Gmail će moći pronaći vašu e-mail adresu na dark webu

Autor: Poslovni.hr , 16. svibanj 2023. u 09:33
Foto: Fabian Sommer/DPA

Tvrtka će proširiti svoju značajku “izvješća o dark webu”.

Nova sigurnosna značajka koja dolazi na Google račune mogla bi vas obavijestiti o tome je li vaša e-mail adresa objavljena na dark webu. Dark web je skriveni dio Interneta koji nije javno dostupan i zahtijeva posebne alate ili softvere za pristup.

Na dark webu možete pronaći različite vrste sadržaja, uključujući ilegalne aktivnosti poput prodaje droge, oružja i ukradenih podataka, usluga hakiranja, ilegalne pornografije i slično. Google je najavio svoje planove za uvođenje pregršt novih sigurnosnih značajki dizajniranih za bolju zaštitu onih koji koriste Google proizvode i usluge, uključujući zaštitu od neželjene pošte za Google Drive i poboljšano brisanje povijesti pretraživanja u Kartama, piše Geek.

Tvrtka će proširiti svoju značajku “izvješća o dark webu” na sve Gmail račune u SAD-u tijekom sljedećih tjedana, a ona će skenirati dark web kako bi provjerila pojavljuje li se vaša Gmail adresa na dark webu te će savjetovati korisnike što mogu učiniti kako bi se zaštitili. Cyber kriminalci mogu podatke koje sadrže e-mail adrese prodavati i koristiti na različite načine, primjerice za krađu identiteta i bankovne prijevare. Googleov alat za izvješćivanje o dark webu nije nova značajka, ali je ranije bio dostupan samo ljudima u SAD-u koji su se p

Komentirajte prvi

New Report

Close