Glazbu streama već skoro desetina potrošača

Autor: Lucija Špiljak , 21. veljača 2021. u 22:00
Monika Majstorović, Dubravka Štefanac Vinovrški i Ivana Marković iz A1 Hrvatska/PD

Osim TV-a i gaminga, tehnologija utječe na razvoj glazbene industrije, glazbeni servisi su sve utjecajniji, kažu.

Procjenjuje se da će u Hrvatskoj u ovoj godini glazbene streaming servise koristiti osam posto građana i više od deset posto u 2025. godini, što je prepoznao i mobilni operater A1 Hrvatska koji je premium ponudu proširio glazbenom streaming uslugom pod nazivom A1 Xplore Music by Deezer u suradnji s glazbenim servisom Deezer. Uslugu su predstavili u petak na virtualnoj konferenciji za medije.

Prva tri mjeseca korisnici u novoj ponudi mogu uživati bez naknade, a kasnije cijena iznosi 29 kuna mjesečno. Kako je istaknula direktorica marketinga u A1 Hrvatska Monika Majstorović, osim sadržaja kroz TV i gaming, tehnologija utječe na razvoj cijele glazbene industrije, glazbeni servisi su sve popularniji, a mlađe generacije danas odrastaju uz streaming.

Zahvaljujući novoj ponudi putem aplikacije korisnici A1 Hrvatska mogu preko mobitela, tableta ili računala kreirati vlastite playliste ili ih dijeliti i kreirati sa svojim prijateljima uz odličnu kvalitetu zvuka, a Deezer daje i personalizirane preporuke.

“Deezer korisnicima A1 mreže nudi 73 milijuna pjesama svjetskih i domaćih izvođača koje mogu slušati bilo kad i bilo gdje”, rekla je Majstorović, dodajući da su prepoznali glazbeni servis Deezer kao odličnog partnera koji se odlučio pridružiti tržištu A1 Hrvatska.

Kako je navela Ivana Marković, glavna direktorica za segment poslovnih korisnika u A1 Hrvatska, u ponudi je i Family profil koji za 59 kuna mjesečno može koristiti do šest korisnika, svatko može imati vlastiti profil, a ako ga koriste i najmlađi članovi, za roditelje postoji i Kids profile. U skorijoj budućnosti bit će dostupna i za poslovne korisnike.

Aplikacija je dostupna korisnicima A1 tarifa na pretplatu i A1 tarifa na bonove, bez dodatne potrošnje mobilnog interneta, a prilikom korištenja korisnike ne ometaju reklame.

Korisnici A1 Xplore Music by Deezer mogu aktivirati unutar Moj A1 aplikacije ili na Moj A1 portalu, a ako je netko već koristio Deezer ranije, upisuju svoje postojeće podatke ili kreiraju novi profil.

Novu premium uslugu ovoga telekoma pohvalila je i glazbenica Zsa Zsa koja je nastupila na virtualnoj konferenciji, istaknuvši da pomoću Deezera sada može doprijeti do svojih slušatelja, bilo da je to kroz direktni odabir ili putem preporuke.

Komentirajte prvi

New Report

Close