FOTO/VIDEO: Rimac predstavio novo ‘tehnološko čudo’, gradi jedan od najvećih kampusa u Europi

Autor: Poslovni.hr , 12. travanj 2021. u 09:41
Foto: Pixsell / Rimac Automobili

Novi će kompleks biti baza za istraživanje, razvoj i proizvodnju.

Rimac Automobili predstavio je projekt svog novog tehnološki naprednog sjedišta, koje uključuje testnu stazu, smještajne kapacitete i muzej. Rimac Automobili su nastali sa vizijom stvaranja uzbudljivih električnih automobila i pogonskih sustava za električna vozila, a u samo deset godina prerasli su iz projekta u garaži u tvrtku koja zapošljava već 1.000 ljudi.

Danas tvrtka razvija i proizvodi vlastite automobile i tehnologiju, kao i sustave elektropogona za brojne svjetske proizvođače automobila. Poduzeće je danas jedno od istaknutih u usponu u automobilskoj industriji, koja je u tranziciji prema električnoj budućnosti.

Sukladno svom statusu strateškog partnera velikim tvrtkama kao što su Hyundai, Kia i Porsche, Rimac sada želi okupiti sve svoje zaposlenike i funkcije na jednoj jedinstvenoj lokaciji. Upečatljivi kompleks koji je dizajnirao poznati hrvatski arhitektonski ured 3LHD utjelovit će sve Rimac vrijednosti.

Foto: Rimac Automobili

Novi će kompleks biti baza za istraživanje, razvoj i proizvodnju, a omogućit će tvrtki da izraste od proizvodnje prototipova i projekata u manjim serijama do velikoserijske proizvodnje električnih pogonskih sklopova visokih performansi i baterijskih sustava za brojne globalne automobilske kompanije.

Komentirajte prvi

New Report

Close