Smart Industry
Duplico d.o.o.

Etablirali su se kao vodeći stručnjak u projektiranju i izradi kompleksnih tehnoloških sustava, sada rade na novom važnom projektu

Duplico godinama projektira, izrađuje i ugrađuje kompleksne kontrolne i upravljačke ormare za napredne poslovne sustave, zgrade, industrijska i IT postrojenja i dnevno se suočava sa sve opsežnijim projektnim zahtjevima po pitanju broja ulaznih i izlaznih komponenti, njihove složenosti i međuovisnosti.

PD VL native tim
05. listopad 2021. u 09:00

Duplico d.o.o. uspješno posluje od 2002. godine te je ulaganjem napora, znanja i financijskih sredstava u tehnologiju te kvalitetnim upravljanjem zauzeo jednu od vodećih pozicija u raznim područjima inženjerskih usluga, izrade i ugradnje instalacija te proizvodnje i sklapanja upravljačkih električnih ormara.

Kroz dugogodišnje prisustvo na hrvatskom tržištu, tvrtka Duplico d.o.o. se etablirala kao vodeći stručnjak u projektiranju i izradi kompleksnih tehnoloških sustava, a strateški je cilj poduzeća osigurati nastavak rasta primjenom novih tehnologija i trendova.
Od svog osnutka tvrtka Duplico d.o.o. njeguje razvoj inovativnih industrijskih rješenja koja su danas u stalnoj primjeni u Hrvatskoj. Neka od tih rješenja su: sustav nominacije plinske potrošnje, sustav detekcije propuštanja vodovodnih cijevi te patentirana metoda sigurnosnog prijenosa telemetrijskih podataka.

Duplico godinama projektira, izrađuje i ugrađuje kompleksne kontrolne i upravljačke ormare za napredne poslovne sustave, zgrade, industrijska i IT postrojenja i dnevno se suočava sa sve opsežnijim projektnim zahtjevima po pitanju broja ulaznih i izlaznih komponenti, njihove složenosti i međuovisnosti.

Upravljački električni ormari nužna su komponenta organizacije energetske mreže unutar svakog objekta, proizvodnog sustava i proizvodnog procesa u kojem je potrebno korištenje električne energije.

Složenost upravljačkih i kontrolnih električnih ormara ovisi o složenosti organizacije mreže i potreba za energijom. Iako su potrebe za kompleksnim elektroinstalacijama, posebice u pametnim proizvodnim sustavima, značajno povećane procesom digitalizacije i robotizacije, a istovremeno su i same komponente elektroenergetskog sustava sve sofisticiranije, sama organizacija i funkcija upravljačkih i kontrolnih električnih ormara nije značajnije unaprijeđena niti optimizirana.

Kako bi mogli ispunjavati sve zahtjeve naručitelja, u potpunosti smo modernizirali proizvodnju nabavkom softverskih alata za 3D modeliranje, vizualizaciju i „smart wiring“ te popratnih strojeva, a korištenjem istih povećali smo svoju učinkovitost i poboljšali tehnološke preduvjete za izradu električnih ormara za velike i kompleksne proizvodne sustave.

U suradnji s Fakultetom elektrotehnike i računarstva Zagreb kao partnerom, započeli smo i provedbu projekta „Razvoj tehnologije povezivanja komponenti upravljačkih električnih ormara upotrebom laminiranih vodiča“ u sklopu poziva „Povećanje razvoja novih proizvoda i usluga koje proizlaze iz aktivnosti istraživanja i razvoja (IRI) – faza II“.
U sklopu projekta istražuju se sve tehnološke mogućnosti povezivanja komponenti električnih ormara putem vodljivih i izoliranih spojeva te sukladno rezultatima istraživanja razvija konačni prototip tehnologije za izradu laminiranih vodljivih i izolacijskih slojeva te njihovih spojeva kao ključnih komponenti električnih ormara.

Ovim konceptom, komponente ormara se povezuju tako da se žičana konekcija zamijeni konekcijom preko ploče s više različitih slojeva. Ovom metodologijom, komponente sustava su povezane na puno jednostavniji i pregledniji način. Sam smještaj na ploči, projektira se putem naprednih softverskih alata kojima se tvrtka već koristi.
Rezultat ovog razvoja je tehnologija koja će primjenom koncepta nalik komponentama elektroničke matične ploče uvelike izmijeniti pristup procesu izrade i održavanja elektroormara.

Sadržaj omogućio DUPLICO

 

New Report

Close