Doznajte iskustva iz prve ruke o poslovanju respektabilnih IT tvrtki na stranim tržištima

Autor: Poslovni.hr , 25. listopad 2023. u 15:01
Foto: Pixabay

Osiguranje od tehnoloških pogrešaka i propusta može dati pokriće za mnoge zahtjeve.

Posljednjih nekoliko godina označila je prava ekspanzija tehnoloških tvrtki iz Hrvatske koje ugledne konzultantske kuće i platforme proglašavaju najboljima i najbrže rastućima i u svjetskim okvirima. Evidentna je prava renesansa talenta i znanja u području koje je novo, propulzivno i, kako se čini, nezaustavljivo.

No jesu li te tvrtke u potpunosti spremne za sve izazove globalnog tržišta? Koji su najčešći rizici s kojima se IT tvrtke mogu susresti, koji se od tih rizika mogu osigurati, kako mogu zaštititi svoje poslovanje, te kako im u upravljanju izazovima eksponencijalnog rasta mogu pomoći brokeri u osiguranju teme su o kojima će na Stručnom skupu 14. studenoga raspravljati ugledni stručnjaci iz IT-a i osigurateljne industrije – Vedran Zrilić, voditelj Deloitte Digitala za CE South regiju, Lidija Karaga, predsjednica Uprave Poslovne inteligencije, Josip Kovačec, savjetnik Uprave Elektroničkih računa, Nataša Zec, CEO Pontis Techa i Tin Lesić, izvršni direktor ANO Insurance Solutionsa. Stručni skup Poslovnog dnevnika održava se 14. studenoga u 11 sati u DoubleTree by Hilton Zagreb hotelu, Ul. Grada Vukovara 269A.

Doznajte iskustva iz prve ruke o poslovanju respektabilnih IT tvrtki na stranim tržištima, upoznajte se s regulatornim zahtjevima i otkrijte zašto zadnjih godina raste potražnja za osiguranjem od tehnološke profesionalne odgovornosti (popularno nazivano i Tech PI osiguranje).

Što je Tech PI osiguranje i zašto je potrebno?

Osiguranje od tehnoloških grešaka i propusta (E&O), poznato i kao osiguranje od tehnološke profesionalne odgovornosti ili Tech PI, vrsta je osiguranja koja pruža pokriće za tehnološke profesionalce, najčešće IT tvrtke, koji se mogu suočiti s tužbama ili odštetnim zahtjevima zbog potencijalnih i navodnih profesionalnih grešaka ili propusta.

Ono je zapravo specijalizirani oblik osiguranja od profesionalne odgovornosti, dizajnirano da zaštiti profesionalce u tehnološkoj djelatnosti. Ovo osiguranje pruža pokriće od tužbi i drugih pravnih zahtjeva koji proizlaze iz eventualnih grešaka ili propusta u njihovom radu, a važno je jer su tehnološki profesionalci često uključeni u složene projekte s visokim ulozima, gdje greške mogu biti skupe.

Osiguranje od tehnoloških pogrešaka i propusta može dati pokriće za mnoge zahtjeve – od nepažnje, povrede intelektualnog vlasništva, pogrešnog predstavljanja, nemogućnosti isporuke usluga kako je obećano pa do grešaka ili propusta u profesionalnim savjetima ili uslugama, kršenja ugovora ili gubitka i oštećenja dokumentacije. Pogledajte detaljnije informacije o programu Stručnog skupa i prijavite se na sudjelovanje.

Komentirajte prvi

Organizator
Glavni partner

New Report

Close